Lukács evangéliuma 14. fejezete első versében olvasható: „Amikor Jézus szombaton egy vezető farizeus házába ment, hogy nála étkezzék, figyelték. Íme, előtte állt egy vízkóros ember. Jézus megkérdezte a törvénytudókat és a farizeusokat: »Szabad szombaton gyógyítani, vagy nem szabad?« Azok hallgattak. Erre megérintette kezével, meggyógyította, és útnak bocsátotta. Aztán hozzájuk fordult: »Ha valamelyikteknek a fia vagy az ökre kútba esik, nem húzza-e ki rögtön, akár szombaton is?« Erre nem tudtak mit felelni.” (Lk 14, 1)

A mai farizeusok manapság nemcsak szombaton, de a hét többi napján sem nyújtanának gyógyírt a rászorulóknak, mert Nyugatra exportálják orvosainkat. A mai Lukácsok már őket szolgálják. Lukács László György jobbikos politikus ugyanis testvérével orvos-nepper céget alapított azért, hogy megkönnyítse a magyar orvosok külhoni munkavállalását. Hadd menjenek csak el az országból a képzett szakemberek. Ő lett a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa. Ilyetén minőségében pedig ezt állította 2015-ben: „Az Orbán-kormány megbukott egészségügyi politikájával. A kormány 5 éve képtelen megállítani a dolgozók elvándorlását.”

Hát nem érdekes? Bort iszik és vizet prédikál.

Hogy is fogalmazott? „Az orvoshiány ma hazánkban létező, mi több, égető probléma.” Ő aztán csak tudja. Az orvosainkat világba röpítő Doctors Abroad Orvosi Egészségügyi Tanácsadó és Szolgáltató Kft. tulajdonosa volt a jobbikos képviselő egészen 2013 nyaráig, adta tudtul a PestiSrácok.hu portál, még 2016-ban. Ám ez a lebukás nem szegte kedvét Lukács László Györgynek. A pártja sem érezte, hogy etikátlan lenne, amit csinál, hiszen haja szála sem görbült. Hiába ültették szégyenpadra a szikár tények, hiába térdepeltette kukoricára a valóság: a Jobbik szakpolitikusa maradt. És tovább osztotta az észt, dacára, hogy hitelét vesztette.

Egy február 5-én megjelent közleményében így fogalmazott: „A kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy az elmúlt évek szégyenteljes nemtörődömségét leplezze.” Tényleg? Annyira leplezi állítólagos nemtörődömségét a kormány, hogy Balog Zoltán szakminiszter nemrég ezt mondta: „Az elmúlt öt esztendőben 322 milliárd forintot fordítottunk az országban működő kórházakra. Az intézmények hetven százalékában történt részleges vagy teljes felújítás.” „A magyar egészségügy történetében ennyire rövid idő alatt ilyen intenzív fejlesztés még nem valósult meg.”

Hogy is fogalmazott Vona Gábor egy 2009-es lakossági fórumon? „Ha mi bejutunk a parlamentbe, mert sok ember ránk adja a szavazatát, az egy bizalom. És ha ezzel a bizalommal mi visszaélünk […] akkor jöjjenek oda a Jobbik székházához, és tüntessenek, és égessék el a tagkönyveiket a jobbikosok.” Lassan indulhatnak.