„Egyre több európai nő támogatja a jobboldali pártokat, és ők gyakran férfi társaiknál is radikálisabbak, derült ki a Friedrich Ebert Alapítvány kutatásából. A szélsőjobboldali pártok tipikus támogatóit sokan dühös fehér férfiakként képzelik el. (…) De ez a leegyszerűsítő álláspont nem is vette számításba, hogy a nők is képesek radikalizálódni.” (Heti Index-idiotizmus.)

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Agyam eldobom. Mintha azt mondaná, a nők is képesek olvasni, a nők is képesek gondolkodni. Tipikus haladó szellemű hülye. Bármire képesek, mert (dobpergés) emberek.

A Kárpát-medencét magyar érdekszférának, a határkerítés túloldalán fenyegetőző muszlimot ellenségnek tekinteni, vagy a kultúránkat megőrizni, az ilyen faragatlan, erőszakos „férfidolog”? Egy haladó, felvilágosult, civilizált nő az Index szerint ilyet nem tesz? De akkor ez mégis miben különbözik attól a reakciós, vérkonzervatív világtól – amit elvileg egy libsinek meghaladni kell –, amelyben a nevelőnő rászól az úri kisasszonykára, hogy neki nem illik fára mászni? Vagy, hogy ő csak ne tanuljon geometriát, csak hímezzen és énekeljen!

„Itt természetesen nem csupán a szélsőjobboldali radikalizációról beszélünk, hanem akár a szélsőbaloldali vagy az iszlám extrémista radikalizációról is.”

Nahát, a nők nem egyformák! Ki hitte volna? Nő a nőnek lehet ellensége a valós életben? Döbbenet! (Biztos ez is a férfiak hibája.)

„Másrészt a nőket mint potenciálisan veszélyeztetett státuszú csoportot állították be, szintén a bevándorló népességgel szemben – mondja a szociológus.”

Jaj, szegény kis butus lányokat áldozatnak „állítják be” azok a csúnya patriarchaták. Szerencsére a liberálisok szerint szabadon megerőszakoltathatja magát minden nő egy afrikai migránssal.

Egy valamit elfelejtenek ezek az észlény kutatók. Lehet, hogy a hangját merészebben hallatók közt kevesebb a nő, de az ott lévő férfiaknak van feleségük, anyjuk és felnőtt lányuk is. Nem kell egy nőnek férfiszerepet fölvenni és acélbetétes bakancsban masírozni, hogy épelméjű legyen.