Olvastam valami hírben, hogy egy sok millió fényévre lévő fekete lyuk, ami a Föld felé fordulhatott, most a bolygónk felé lövöldözhet valamit. Esetleg. Talán. Nincs kizárva.

Amúgy én sosem értettem, minek egyáltalán foglalkozni is a millió fényévek meg milliárd évek fogalmával, amikor a teljes emberi történelem Tutanhamontól Akhilleuszig, a keresztes hadjáratoktól Elvis haláláig egyetlen pillantása annak a fekete lyukas izének, ami esetleg valamit talán csinál, szóval nem értem, miért nem mindegy ez bárkinek is.

De elismerem, szörnyű dolog, ha elfordul a Föld felé egy fekete lyuk, viszont ez semmi ahhoz képest, hogy a világnak búcsúznia kell Sanna Marintól.

Lehet! Ezt tegyük hozzá! Esetleg! Elképzelhető! Ahogy ezt a 444, a kézzelfogható tudás Kába-köve meg is írta a hét végi finn választások előtt. „Könnyen lehet, hogy a világnak búcsúznia kell San­na Marintól.” Biztos volt, aki sírt ennek olvastán. Pityergett. Talán. Lehetséges. Elképzelhető.

Hirdetés

Fájdalmas is ez, hisz a világ sokat veszítene vele. Gróf Bethlen István létrehozta a Magyar Nemzeti Bankot, talpra állította az ország gazdaságát, megteremtette a pengőt, kötelező beteg- és nyugdíjbiztosítást vezetett be, hozzálátott a közegészségügy és a népiskolai hálózat fejlesztéséhez. De ez kit érdekel? Lényeg az, hogy lehet-e valakivel bulizni. Több haladó portál lehozta annak idején a képet, hogy Orbán unalmasan disznót vág, bezzeg Sanna Marin meg fesztiválra jár, talaj részegre issza magát, és punkos bakancsot hord. Tuti több Depeche Mode- és Cure-slágert ismer, mint Orbán, nem beszélve gróf Bethlenről, III. Béláról és Rákócziról.

„Sanna Marin nemzetközi sztárpolitikus lett, aki azon politikusok egyike, akik legkeményebben állnak ki Ukrajna szuverenitása mellett.” Boomer III. Béla meg Orbán.

Kár, hogy a jelek szerint beigazolódik a 444 teóriája. Tök nagy politikus volt. Felvett egy bőrdzsekit. Ja, és alter zenét hallgat. Há’ már ez sem elég?

Korábban írtuk