A horvát határrendészet egy nap alatti összeroppanása a muszlim hordák tódulása alatt meghozta a nagy horvát szellemi és politikai innovációt jelentő B tervet: „Áteresztünk mindenkit – immár negyedik országként – a magyar határra. Hiába, hogy ezek a szemét magyarok lezárták a schengeni határukat, megvédték azt és elkerítették 170 kilométeren. Nehogy már hozzánk jöjjön ez a sok menekült!” Nem: a horvát nagy „B terv” – szervezetten, egyfajta „vissza a feladónak” címmel, indulatból, bosszúból, minden együttműködés, előzetes egyeztetés nélkül – elárasztotta újra a magyar határt a migránsok immár tízezrével.

Persze azok után, hogy a sáskahad sem rendőri parancsnak, sem határvédelemnek, sem horvát, sem EU-s törvényeknek nem engedelmeskedve betört a területükre, s a horvát rendészek – görög, macedón, szerb kollégáikhoz hasonlóan – megalázva futkostak röhögő és gúnyolódó migráns suhancok és aranyos anyukák, apukák után: mindhiába. És akkor jött Zoran Milanovic szellemóriás, aki nem átallotta azt mondani, hogy mestertervként azért küldik vissza a magyar határra az országukba betörő hordát, mert a magyar kormány nem egyeztetett velük a szerb határon épülő kerítésről, és így a schengeni határt egyedül védő Magyarország hozzájuk terelte a migránsok ezreit.

Kedves Zoran Milanovic, amíg mi, magyarok a kerítést építettük, addig nyaralni tetszett? Nem tetszett hallani arról, hogy Magyarország fel fogja tartóztatni határán a nagy menekült kívánságshow-t? Ja, hogy tetszett hallani, csak semmit nem tetszett csinálni? Ja, hogy Magyarországnak nem is önnel kellett egyeztetnie, hanem Szerbiával, amit meg is tett, s most úgy néz ki, hogy ebben az őrült európai fejetlenségben pont déli szomszédunkkal a legjobb a viszonyunk?

Talán tetszettek volna felkészülni! Talán tetszettek volna önök is egyeztetni a szerb kollégákkal, hogy bizony önök sem fogják tűrni a megaláztatást, mint ahogy ma egyedüliként csak a magyar állam mondhatja el eddig, hogy határainak egy részén nem engedte szuverenitása és az európai jogrend sárba taposását! Ja, hogy azt tetszettek hinni, Magyarország úgyis elbukik Röszkénél, ahogy Görögország Kosznál, majd onnan fölfelé mindenki, egészen Röszkéig? És ezért majd önök, horvátok megússzák?

Hát most csalódtak, mert Magyarországnak – eddig egyedül – sikerült megálljt parancsolni! Az igaz, hogy az áradatot nem tudta ezzel megállítani, csak más útra terelni, de ez nem is lehetett célja. De azt megmutatta a röszkei határbetörők rendvédelmi feltartóztatásával, hogy igenis lehet és kell rendre kényszeríteni a vonuló falkákat. Igenis lehet megálljt parancsolni, és kell is!

Csakhogy a horvátokon átgyalogolt a muszlim horda, és sajnos szeptember 20-án ugyanez a megaláztatás volt a sorsa az osztrákoknak is a szlovén–osztrák határon. A ZDF televízió felvételei elképesztőek, körülbelül egy, maximum két percig álltak meg a horda tagjai a rendőri felszólításra, aztán vonultak tovább! És ezt a megaláztatást ezek a szuverének azzal akarják orvosolni, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, vagyis legyen már végre egyszer jól megalázva a magyar rendvédelem is?

Jelentem, szeptember 15-ig megtörtént! De egy normális kormány és egy normális kormányfő, mint amilyen a magyar, megálljt kell hogy parancsoljon! Erre esküdött fel.
Az első horvát vonatszállítmány sorsát most hagyjuk: lefegyvereztem, nem fegyvereztem le, volt egyeztetés, nem volt. Ha nem volt, amit a horvát „B terves” géniusz is elismert, akkor a rendőrök között volt-e? Nos, az esetből is csak tanulni lehet… Ahogy Dárdai Pali mondaná: „Nyugodjunk meg, gyerekek! Tudtuk, hogy ez lesz? Igen. Számítottunk rá? Igen! Akkor nyugodjunk le és játsszunk tovább!”
És ha a horvátoknak nem volt teljesen világos, hogy ők is csak a kerítés uniós határon való továbbépítésével adnak esélyt maguknak határaik megvédésére, akkor mi kerülünk újra „kerítéskényszerbe”, és ha tetszik, ha nem, felőlük is meg fogjuk védeni a határainkat. A kormány számára – a szerb határsáv kerítéssel védése után – ez már kötelező művelet, nem pedig választható.

És erre mit üzen minden horvátok legnagyobb géniusza, Zoran Milanovic? Nem azt, hogy akkor Horvátország is nekirugaszkodik, és mindent megtesz, hogy se Szlovéniának, se Magyarországnak ne okozzon gondot, és nekilát uniós kötelezettségét valamilyen módon ellátni.

Nem! Ehelyett azt üzeni, hogy jön a „C terv”! Az, hogy akkor nem határtól határig fogja szállítani, hanem egyfajta kerítésszaggató hordaként a zöldhatárra engedi rá, sőt irányítja a migránsokat, hadd legyen rossz nekünk is, nem utolsósorban, nehogy már nekik kelljen bármit is csinálni ezzel az embertömeggel!

Elképesztő!

Utoljára Jellasics idején volt ilyen mélyen a magyar–horvát kapcsolat! És ahogy akkor is, most is nem nemzeteink, hanem politikusaink, azok döntései feszülnek egymásnak. És ahogy Jellasics idejében is, az igazság most is a magyar oldalon áll. És bár Jellasics táborszernagyra nem gondolunk túl jó szívvel mi, magyarok, de az biztos, hogy a horvátok méltán lehetnek rá büszkék nemzeti panteonjukban.
Ám ez a szerencsétlen Milanovic leginkább saját nemzetével tol ki, amikor migránsügyben az ismert balkáni semmittevést tette politikájának alapjává, és ő is felsorakozik ezáltal az európai civilizációt elárulók közé.

És sajnos ezek között mára az első az egyenlők között Merkel Mutti! Aki szelfizget azokkal a férfi migránsokkal, akiknek országában nő még csak nem is politizálhat, sőt illem szerint szemlesütve, bután kell hogy hallgassa a férfiak csevegését a közügyekről, vagy ki kell hogy vonuljon a konyhába a ház asszonyaival.

De Merkel Mutti bizakodó a német gazdaság tekintetében. Merthogy kell a bevándorlói munkaerő! De ez a gazdasági racionalitáson nyugvó számigálás nem számol a kulturális tényezőkkel, azzal, hogy ez a menekültáradat nem az, amire ők gondoltak. Ez nem az, amit Új-Zéland és Ausztrália csinál az ázsiai és óceániai bevándorlás kapcsán. Ők ugyanis szó szerint álláshelyekre, képzettségre, társadalmi hasznosságra keresnek célzottan bevándorlókat. És így általuk szervezik, építik társadalmukat. Nyilván ez nem ugyanaz, mint amikor egy menekültáradatban találja magát egy kontinens.

Németország nyugodtan állhatott volna bele egy irányított bevándorlási folyamatba úgy, hogy kancellárja nem tesz felelőtlen kijelentéseket egy migránsáradat beindítására. És lám, már ők is kezdik mindezt felismerni. Orbán Viktor pedig minden nézői, hallgatói médiaszavazáson messze a legtámogatottabb ezekben a nagy PC-országokban. Nem csoda, hisz meg kell csak nézni az erfurti képeket szeptember 18-áról!

Ja, hogy nem tetszettek látni? Hát persze, mert az a liberális német média, amelyik szenteskedve csakis a menekültek befogadásáról papol, nem mutatja meg, hogy mi történt Erfurtban, így nem kerül be a világ híráramába!

Pedig Erfurtban a migráns hordák ugyanúgy megmutatták agresszív arcukat, mint ahogyan azt Röszkén láttuk. Több százan átgyalogoltak Erfurton is, törtek, zúztak, hogy ők nem erre számítottak! Mi az, hogy tábor? Mi az, hogy idegenrendészeti vizsgálat? Mi az, hogy nem rögtön állampolgárság? Kiutasítás? Szó sem lehet róla! Az egyik utcában álló rendőrautót egy másodperc alatt kezdték szétkapni. Nem annyian, mint Olaszliszkán a védtelen családapát! Tízszer annyian! A rendőrök menekülve gázra tapostak, és a szétreppenő hiénák egy másodperc szétröppenés után újra masíroztak, törtek-zúztak! Mert ők nem megdolgozni akarnak a német vagy osztrák életszínvonalért, hanem azt kapni akarják… Miért? Azért!

És azt tetszettek hallani, hogy Ausztriában, a karintiai St. Kanzian am Klopeinerseeben tüntetésbe kezdtek a menekültek? Ja, ezt sem? Nos, azért indult meg a tüntetés, mert ezek a szegény menekültek nem értenek egyet az osztrák törvényekkel, amelyek szerint ideiglenes tartózkodási engedélyt adnak csak nekik!
És most tessenek figyelni! Most jön a legszebb: egyben követelik azonnali hatállyal, hogy 2000, azaz kétezer euró, vagyis 620 000 forintnyi havi jövedelmet adjon nekik Ausztria, vagyis az osztrák kvalifikált munkavégző középosztály bérét biztosítsa – természetesen alapjogon, munka nélkül – az osztrák állam. A kézzel írott, a helyi rendőrségnek átadott petíciójukban világos az igényük: „2000 euro Taschengeld” szerepel követelésként, vagyis „2000 euró zsebpénz”. És hogy mindezt komolyan gondolják? Olyannyira, hogy húszan éhségsztrájkba is kezdtek. Sok sikert!
Nos, erről az arcátlan éhségsztrájkról még az osztrák nyilvánosság is nehezen szerez tudomást. A hírt egy kis portál közölte – Unzensuriert.at –, és aztán huss! Semmi! Nem kell a szocdem kormánypárti szavazókat ilyesmivel összezavarni! Csoda, ha a radikális Szabadság Párt egykori hai­deri magasságokban jár?

És mindeközben Edirnénél már szárazföldön is készülődnek a menekültek. Akik elképzelhető, hogy előbb-utóbb Románia felől jönnek majd hozzánk. Ha az európai nagyhatalmak nem kívánnak és nem tudnak megálljt parancsolni ennek a hordának, a kerítésépítés kényszere ekkor tovább kígyózik. A déli határszakaszon – román oldalon – már megkezdte a Magyar Honvédség a román–magyar kerítés építésének előkészületeit. Ahogy a románok meg a táborépítésbe kezdtek bele.

És hogy van-e esély arra, hogy a román kormánnyal arról egyeztessünk, igenis, akár katonaságával is, de védje meg határait a sáskahadjárattól? Nincs, sajnos. Itt is mélyponton állunk. Miattunk? Nem! Egy imbecil, egykor Ceaușescunak tapsoló, a román DNA által többszörösen gyanúsított miniszterelnök miatt, akit Victor Pontának hívnak. És ha egy módja lesz rá, ő is azonnal és egyszerre több magyar határállomásra fogja ráereszteni a Romániába tévedő migránsokat! És a kerítéskényszer lassan itt is feszíteni fog! Akkor is, ha mindezt nem akartuk, akkor is, ha szép lassan Ausztriától Ukrajnáig előbb-utóbb újra állni fog a vasfüggöny. n