Még a választások előtt a színes szellemiségű Csintalan Sándort egy sápadt ficege helyettesítette. Természetesen a közelgő választásokról beszélt, és dodonai fenyegetésként előrevetítette, most kiderül, milyen a magyar nép IQ-ja.

A belefáradásig rengeteget írtam már bizonyos közéleti személytelenségek általánosító magyarsimfeléséről. A Der Standard budapesti munkatársa kinyögdécselte, hogy léteznek normálisabb európai országok, de ezek nem azonosak a „populista” országokkal. Egyszer értekeznem kell erről a „populista” minősítésről, aminek emlegetése tudatlanságra, téves értelmezésre vall. De mindenképpen leminősítő. Szóval Magyarország populista ország, vagyis nem tartozik a normális országok közé. Vagyis abnormis. A magyar balliberálisok előszeretettel minősítgetik le hazánk lakosságát, ez a Csintalan-pótlék is ezt nyöggintette. Előre sejtetve azt, ha a lakosság a Fideszre szavaz, kevés az IQ-ja, ha az ellenzékre, Gyurcsányra voksol, netán a kétfarkú kutyára, az egy-két százalékosokra, magas az IQ-ja. Hadd ne magyarázzam, mert úgyis tudja mindenki, az IQ csökkentését a hülyeségig lehet fokozni.

Most kiderült ugyebár, hogy a magyar nép IQ-ja kritikán aluli. Mert én ugyan, aki nem értek a politikához, még azt is megmondtam, hogy Fidesz, Jobbik, MSZP lesz a sorrend, de arra még én sem számítottam, hogy ennyire.

Ezzel az IQ-zással azonban nekem sok bajom van. A nyolcvanas években olvastam egy amerikai tanulmányt, amelyben több népcsoport IQ-ját megmérték, és fura eredményekre jutottak – részben. Az Egyesült Államokban élő színes bőrűek (feketék) IQ-ja kritikán alul alacsony volt. A mexikóiaké már jobb, a fehéreké még jobb. És a csúcson a New York-i zsidók álltak rendkívüli magas IQ-jukkal. Tudjuk, jobbára magyar zsidók. És ezután következett be az igazi nagy csattanó. Egy dél-afrikai néger törzs IQ-ja kenterbe verte a jobbára keresztény kultúrákban csiszolódottakét, holott még olvasni sem tudtak jószerint.

Ha már IQ. Most el kellene dönteni, hogy a tényleg túlnyomó többségében szavazóknak magas az IQ-ja, mert a jobboldalra szavaztak? Vagy alacsony. És ha alacsony, mitől az? És egyáltalán mit jelent a jobboldal? Mit a konzervativizmus? Nemzeti tudat, nemzeti értékőrzés, ötezer éves keresztény kultúra hagyományainak őrzése? Most döbbent meg, miért mondom, ötezer éves keresztény kultúra? Mert, picikéim, nemrég jelent meg a könyvem arról, hogy a kereszténység nemcsak európai vallás, hanem európai kultúra is, hiszen a háromezer éves görög–latin műveltséget integrálta. Ezt azonban hithű keresztény ügyköncök sem hajlandók tudomásul venni.

Nos, a mai európai (nyugat és észak) tendencia a keresztényvallás-ellenesség. És micsoda meglepetés! Európa legnagyobb lélekszámú, erőtől duzzadó lakossága erősen keresztény – vallásellenes közelmúltja ellenére is –, mármint az orosz. Ezeket szidják?

És megkérdem, azok az egy-két százalékos „miniszterelnök-jelöltek”, akik eddig hőzöngtek: leváltják a Fideszt! Mekkora IQ dagadozik a kebe­lükben?