„Az angliai szocialista kormány bejelentette, hogy 2010-ben érvénybe akarnak léptetni egy törvényt, mely szerint az egyházak kénytelenek lennének munkatársként elfogadni homoszexuálisokat, az egyenlőségről szóló törvényjavaslat szerint.”

„A Német Családügyi Minisztérium alá rendelt Egészségügyi Felvilágosító Központ kiadott egy brossurát 1–3 és 4–6 éves gyermekek szülei számára 650 000 példányban. Az 1–3 éveseknek írott elemzi, milyen jelentős a kisgyermekek számára a simogatás, és felszólítja a szülőket, hogy rendszeresen simogassák, csókolgassák gyermekeik nemi szerveit.”

„Spanyolországban, a tananyagban az áll, hogy a házasság nem tételezi fel a nemek különbözőségét. Angliában egyes elemi iskolákban megtiltották, hogy használják az apa és anya szavakat, mert ez diszkriminatív.”

2006. január 11-én az Európai Parlament elfogadta a homofóbiáról szóló határozatot. Ez arra szólít fel, hogy Európa országaiban legyen büntetendő cselekmény, ha valaki félelemmel, „idegenkedéssel szól a homoszexualitásról, illetve a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű személyekről, mert ez a rasszizmushoz, az idegengyűlölethez, az antiszemitizmushoz hasonló magatartás”.

Azok számára pedig, akik nem értenek egyet a nemek átstrukturálásával, meg is alkották a megbélyegző nevet: ők a „heteroszexisták”. (Forrás: káposztásmegyeri Szentháromságplébánia honlapja.)