Aztán nem találtam. A mellékelt linken nem látszott más, csak egy nagy üres felület. Másnap ismét rákerestem, s lám, megleltem a cikket (Született dec. 25-én). Nem tudom, átírta-e Tóta – gyáva dolog lenne. Nem tudom, de megvallom, kinézem belőle. Meg is mondom, miért.

A YouTube egy internetes klipmegosztó oldal. Egy barátom felpakolt rá pár DVTV-s Pellengér-adást. A Tóta W. radikalizmusa című roppant népszerű – tárcám szerkesztéséig 6293-an nézték meg.

Katkabó. Ez meg a Tóta gyerek nője, aki oda sűrűn ellátogat, s üde kommentárjaival okoz örömet. Ezek többnyire személyem gyalázásából – és Tóta gyerek fényezéséből – állnak. „Jó vagy, Árpi mackó!” – mint holmi bokszmérkőzésen.

„A férfi publicisták féltékenyek Árpira – így a Katka –, nem szeretik őt. Ennek az a magyarázata, hogy Árpi egy rendkívüli módon művelt, elragadó, pengeéles elméjű mackófalvi, mokány, huncut kissrác.”

„Tótáné asszony?” – fogott szagot az egyik fórumozó. „Az asszony azért túlzás” – pirul el szemérmesen Katka, majd nekilendül. „Pozsonyi mást sem tesz, mint erőlködik és gusztustalankodik” – sújt a porba, majd fürgén átlibben egy másik Pellengérhez, és gyorsan odapacáz. „Ádi, lehet, hogy nem a Lakótelepi Rózsafüzér Nemzetmentő Imakörből kéne barátokat gyűjteni.”

Katkabó (a Tóta gyerek nője) csak a Tóta W. radikalizmusa c. adáshoz 56, azaz ötvenhat hozzászólást biggyesztett!

Árpád, légy férfi! Ne abban légy jani, hogy erejüket vesztett vallásokat rugdosol (a fotelből), hanem szedd ráncba az asszonyt, ha éget. Hogy ez hímsovinizmus? (Ja persze, egyenlősdi meg emancipáció.)

Jó, akkor tovább röhögünk rajtad, úgyhogy YouTube-ra fel, és jó szórakozást!

Pozsonyi Ádám