Hirdetés

„Visszahívta a Magyar Olimpiai Bizottságból Borkai Zsolt volt MOB-elnököt a Magyar Torna Szövetség. Győr polgármestere a szexvideós botránya után nem tarthatja meg ezt a posztját. Az olimpiai életjáradékáról egyelőre nincs döntés, a MOB szerint az a kormányon múlik.” Kedvenc ellenzéki oldalamon – vagyis dehogy ellenzéki, ha most Karácsony győzött, akkor az Index, amely végig tolta Karácsony kampányát, már hatalompárti – olvastam eme hírt.

(Na jó, ezt vegyük csak át újra! Az Index azt hirdeti magáról, hogy független. A független médiának feladata a hatalom bírálata, piszkálása, az annak való beszólogatás. Mivel Karácsony győzött, az ellenzéki összefogás a fővárosban a hatalom. Kíváncsi vagyok, hogy a független sajtó beszól-e Hadházynak, és az alternatív zenekarok gyalázzák-e Gyurcsányt?)

Szóval az Indexen és nem a Lokálban, melynek betiltásáról emlékeim szerint tett valami megjegyzést Karácsony Gergely, a szólásszabadság hőse.

„Az olimpiai életjáradékáról egyelőre nincs döntés.” Jaj, de szeretné a cikkíró, ha elvennék tőle. Szinte látom, amint kavargatja a gép előtt a kávét, görget, szeme gurgulázva tapad a főcímekre, s közben azt vinnyogja: Lécci-lécci-lécci! „Könyörgöm, akasszuk fel!” Hogy egy klasszikust idézzünk.

A Magyar Olimpiai Bizottság csütörtök délután közölte: „2019. október 22-től Borkai Zsolt nem tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak. Személyével kapcsolatosan a továbbiakban fegyelmi vagy etikai eljárásnak nincs helye, az ügyét ezzel lezártnak tekintjük.”

Borkai 1988-ban hármas holtversenyben, a maximális tíz ponttal lett a szöuli olimpia bajnoka lólengésben. Nem lehetne esetleg visszamenőleg ezt hatálytalanítani? Hisz aki csalja a feleségét, az biztos, hogy nem lehet jó lólengésben. És aki ezt tagadja, az nem tisztességes ember. Ahogy tisztességes ember kizárólag olyan szerelőt hív ki, aki nem csalja a feleségét, és olyan étteremben ebédel, ahol a szakács szépen beszél a mamájával. Ha kiderül, hogy Newton félrelépett, a tömegvonzás törvényének annyi.