Fotó: MTI/AP/John Locher
Imane Helif (pirosban)
Hirdetés

Miután a nők elleni erőszak, igaz történelmünk során először, immáron hivatalosan is olimpiai sportággá válhatott, Hámori Luca női ökölvívónknak nem maradt más választása, mert érmet akar hazahozni, mint kijelenteni, hogy „ha fiú, ha lány, én le akarom győzni”.

Mivel az algériai szoknyás kakas és a vele ellentétben hősies magyar lány egyenlőtlen összecsapása délután fél 6 előtt kezdődik, még jó két órám maradt millió és millió magyar férfi nevében magasztos üzenetet küldeni a ringközeli pihenőszobába.

Ne vegye kedvedet, főként erődet az a reggeli hír, miszerint sporttársad, az olasz Angela Carini, miután mai ellenfeled az orrát is eltörte és péppé verte volna az arcát, úgy döntött, hogy végleg búcsút int az ökölvívásnak. 

Érthető, hiszen ez a szoknyás krapek az egész világ előtt alázta meg női mivoltában és szégyenítette meg, lehetetlenítette el sportolóként, nem csoda, ha nemcsak az orra, de a szíve is összetört.

Az, hogy ha fiú, ha lány, te le akarod győzni, sokkal inkább egy kétségbeesett, figyelmeztető üzenet – azoknak a szintén beteg olimpiai döntnököknek meg a velük együtt megőrülni készülő fél világnak, röviden mindazoknak, akik úgy vélik, született férfiaknak joguk van nők között versenyezni –, semmint hősködés.

Korábban írtuk

Ez az eltévelyedett algír persze, hogy fiú. Tudja is mindenki, aki csak ránéz, hiszen lánynak csúfolni is nehéz lenne. Ha a látszat mégis csalna, ahhoz, hogy végérvényes bizonyosságot kapjon róla a világ, nem kellene mást tenni, csak belenézni a gatyájába az olimpiai döntnököknek és, akár még a mai mérkőzés előtt, az illetékes orvosoknak.

Tavaly a nemzetközi bokszszövetség meg is tette, hiszen az elnökük, Umar Kremljov úr ki is jelentette, hogy a szoknyás Iman Helifet eltiltják a nők közötti versengéstől, mert a vizsgálatok kimutatták szervezetében a férfiakra jellemző XY-kromoszómát. Tiszta beszéd. Az olimpiai bizottság másik kávéház. Nekik az is elég, ha fellapozzák az útlevelét. Támogatják is a nőverést rendesen, nem nekik fáj.

A Széchenyi-díjas Kásler Miklós orvosprofesszor erősítette meg kérdésemre, hogy akinek Y-kromoszómája van, az nem lehet nő, az csak férfi lehet. Erről, mielőtt délután a ringbe lépnének sem lenne késő meggyőződni, ha akadna a csarnokban néhány tökös szakember vagy néző a közönség soraiból, aki akár Galilei, ott helyben mondaná szemébe a liberális klérusnak: és mégis mozog a Föld. És akkor akár fiú, akár lány, nem lenne többé miről beszélni.

Hámori Luca

Luca, te igazi nő vagy, aki akár az itáliai fizikus, történelmet írsz a mai napon, amikor tudatosan szállsz szembe a XXI. század emberére támadó szellemi fertőzés egyik felkent baktériumhordozójával. Ráadásul egy olyan nemzet lányaként, amely nemzet nem hajlandó beköltözni a fertőzöttek megrészegült kommunájába.

Ha a kötelek között megvadul a szoknyás kakas és férfierejével hencegve csépelni kezd, megvetően nézz a szeme közé, táncolj el tőle, majd könyörgöm neked, Luca, rúgd jól tökön! Aztán emelt fővel, mosolyogva fogadd az éljenzést, az edződ meg dobja be a törülközőt. Ezt üzenem és tanácsolom neked magyar férfiak milliói és milliói nevében, akik a mérkőzés eredményétől függetlenül csodálunk és büszkék vagyunk rád. 

Mert ezt a nemtelen csatát, amikor a szó szoros értelmében és okosan felvállaltad, már akkor meg is nyerted.

Utóirat: hasonlókat üzenne neked a magyar boksztörténelem két legendája, Adler Zsiga bácsi edző és a háromszoros olimpiai bajnok Papp Laci, akik odafentről is, akár a Mindenható, veled vannak.