Hirdetés

Törölte a Facebook az M1 Híradó közösségi oldaláról Orbán Viktor miniszterelnök Békemeneten elmondott beszédének felvételét. A Facebook azzal indokolta a döntést, hogy szerinte veszélyesnek minősített személyekhez és szervezetekhez kapcsolódó szimbólumokat osztottak meg, illetve veszélyes személyeket és szervezeteket dicsőítettek és támogattak. Vajon mire, kire gondolhatott? Az Önök kedvenc lapja némi nyomozás után megfejtette a rejtélyt. Íme, mi volt az a kijelentés, ami kiverte a biztosítékot a Facebook komisszárjainál: „Stop háború! Aki pokolra kíván jutni, annak balra a második ajtó. No migration! No gender! No war! – hogy Brüsszelben is értsék.” Információink szerint a „balra második ajtó” kifejezés okozott súlyos lelki sebeket, mert hogy miért nem az első?… Aztán utóbb mintha megijedtek volna saját hülyeségüktől, mégis láthatóvá tették a felvételt. Dübörög a demokrácia.

Dübörög? Mi az hogy! Nagyon is!

Az Európai Unió soros elnöki tisztségétől búcsúzni készülő Belgium rendkívüli lépést tett, adta hírül a Politico, mivel Belgium arra kéri az EU kormányait, hogy fontolják meg a jövő hónapban stafétát átvevő Magyarország szavazati jogtól való megfosztását. „Egy olyan Európánk van, amely nehezen halad előre, és sajnos néhány állam – különösen az egyik állam – egyre inkább blokkoló és vétós hozzáállást alkalmaz” – jelentette ki az algériai származású Hadja Lahbib belga külügyminiszter, aki támogatná az EU hetes cikkelye szerinti eljárás beindítását Budapest ellen. Mint a Politico megírta, ez egy rendkívül szélsőséges lépés, amely végső soron egy ország szavazati jogának felfüggesztését eredményezheti. Az ember ilyenkor szelíden eltűnődik, hogy a migránsok tengerében lassan végleg elmerülő Belgiumnak vajon miért fáj olyan nagyon, hogy Magyarország népe még mindig élni akar. Ahogy a magyar miniszterelnök a békemeneten fogalmazott, mi még mindig itt vagyunk, és még mindig mi vagyunk itt. Talán éppen ez a baj?

Idehaza Kun Béla mai örököse, a kommunista vezér teherautós országjárását lemásoló, és a teherautó tetejéről pontosan olyan ocsmány fenyegetéseket harsogó Plató Péter feljelentések sorozatával fenyegeti Orbán Viktort és a kormányzatot. Már csak pár nap van hátra az önkormányzati és az európai parlamenti választásokig, de mintha az utolsó napokra a baloldalon mindenki elveszítette volna a józan eszét. Átkozódik, fenyegetőzik, vicsorog, mint a sarokba szorított vadállat. És van is benne valami. Érzik a vesztüket, azért vicsorognak, de már nem tehetnek semmit, a dolgok menetén már nem lehet változtatni.

Korábban írtuk

Éppen ezért ideje, hogy mi csak a magunk dolgával foglalkozzunk. Azzal, hogy ne csak sokan legyünk a vasárnapi választásokon, hanem elegen is. Ami azt jelenti, amiről e hasábokon már esett szó, hogy „mindnyájunknak el kell menni!” Ezen áll vagy bukik minden. Ezért hát félre a kishitűségekkel, félre a kétségekkel, fújja el a szél a bosszankodásokat, most az a dolgunk, hogy a szavazatainkkal történelmet csináljunk. Pontosan úgy, ahogy 2010-ben tettük, amikor mindnyájan világosan láttuk, hogy „kis különbség kis változást, nagy különbség nagy változást” hoz. És be is jött a dolog. Aztán még egy tucatszor, sorban, minden választáson. Ezért hát „tövig kell nyomni a gázt, ami a csövön kifér… Csak akkor van győzelem, ha mind elmegyünk, és mind szavazunk. Csak a béke! Csak a Fidesz!” Már csak négyet kell aludni addig.