„Elfogyott az emberek türelme – mondta Medgyessy Péter, mert felment nála a pumpa. Az állítólagos emberek türelme azokkal az állami intézményekkel és hivatalnokokkal szemben fogyott el, akik eddig nem bizonyították be, hogy nem politikai szándékok vezérlik őket. Ebből az következik, hogy az MSZP és a koalíció egyes jeleseit azért vezérlik önös anyagi érdekek, mert nem akarnak visszaélni az emberek véges, politikai türelmével.

Másrészt színtiszta igazság, hogy az emberek türelme fogytán, elegük van a kánikulából, s még inkább a kormányzati kutyakomédiából. A Szász Károly melletti aláírásgyűjtő akció pontosan jelzi, miből van elege a magyar polgárnak, hol húzódik jámbor türelmének határa. Az emberek semmit nem tudnak Szász politikai nézeteiről és szándékairól, s bízvást állíthatjuk, ez a téma nem is érdekli őket. De még ennél is kevésbé vagyunk kíváncsiak egy visszataszító, nyilvánvalóan koncepciós, erőfitogtató eljárásra, ami kizárólag a kormány és a vele összefonódott pénzügyi lobbik érdeke, hiába akarják azt a látszatot kelteni, hogy az a választópolgárok többségének javát szolgálná.”

(Tűréshatár, Ugró Miklós, Magyar Nemzet, 2003. augusztus 26.)

Az MSZP-s korrupciógyanúról

„Februárban ötmillió forint kenőpénzt vett át Csonka Gábor, a szocialista párt tagja ifjabb és idősebb Jónás Csabától, hogy közbenjárása révén a hatodik kerületi vagyonkezelő kifizesse nekik csaknem ötvenmillió forintnyi elismert számlatartozását. Ugyanekkor még plusz egymilliót fizettek Csonkának azért, hogy továbbra is kaphassanak munkát a baloldali többségű önkormányzattól – állítja a két építési vállalkozó. (…) Csonka Gábor – a hangfelvétel dacára – állítja: ő csak segítséget ígért Jónáséknak, azt, hogy utánanéz az ügyüknek. Rágalomnak nevezte azt is, hogy az MSZP számára tízszázalékos jutalékot kért volna az általa megszerzett munkák után. (…) A párt parlamenti frakciótitkárságán jól ismerik (Csonkát – a szerk.), az „egyszerű párttag” – saját elmondása szerint – bejáratos az Országházba is. Lapunk az MSZP belső köreiből úgy értesült: Csonka Gábor Lendvai Ildikó frakcióvezető és Varjú László frakcióigazgató média-tanácsadója.”

(Korrupció az MSZP székházában, Szarka Ágota, Magyar Nemzet, 2003. augusztus 27.)

„Két vállalkozó azt állítja, hogy ötmillió forint készpénzt fizettek az MSZP egyik bennfentes tagjának azért, hogy megkapják járandóságukat a szocialista vezetésű VI. kerületi önkormányzattól. Állításukat hangfelvétellel bizonyítják. (…) Jánosi György, az MSZP választmányi elnöke az üggyel kapcsolatban azt mondta: Csonkának magánemberként vállalnia kell a felelősséget, ha bebizonyosodik, hogy a cikkben szereplő állítások igazak. Ha azonban nem azok, annak kell a felelősséget vállalnia, aki ezeket az állításokat terjeszti. Mint mondta: Csonka nem pártvezető, és nem alkalmazottja a pártnak.”

(Korrupciós vád egy MSZP-s politikus ellen, Origo, 2003. augusztus 27.)