Hirdetés

Vannak a történelemben fekete napok. Ezek nem okvetlen vesztes csaták vagy katasztrofális békék, például amikor Károlyi Mihály, csak hogy szívének kedves népköztársaságát elismertesse, leutazott Belgrádba és feleslegesen megkötött egy fegyverszüneti egyezményt, miközben a Monarchia már Padovában megkötötte azt, és az még Horvátországot leszámítva a magyar állam területét épségben hagyta. Na, az egy fekete nap. Vagy fekete nap 1958. február 6. a Manchester United számára, a müncheni repülőgép-balesetben az angol csapat nyolc játékosa halt meg. Persze, a fájdalom kis tételben is az, így fekete nap Laci számára az a péntek, amelyen a csinos szöszi a gimnáziumban a szemébe nevetett, amikor találkozóra hívta.

Az egyetemes emberiség számára éppígy fekete nap volt az a kedd, 2024. március 5-e, amikor egy órán keresztül elérhetetlen volt a Facebook és a Messenger. Sokan arra gyanakodtak, hogy valaki feltörte a fiókjukat, gyorsan jelszót változtattak, majd azzal sem tudtak belépni, és kitört a pánik. Régi, elfeledett Gmail-chatek kerültek elő, SMS-folyamok indultak, és talán az is eszébe jutott valakinek, hogy megkeresse az iWiW-fiókját. Aztán persze helyreállt minden, de sokan máig sem értik, hogy ez mi volt.

Elmondom a titkot!

Ez egy teszt volt. Direkt csinálták.

Korábban írtuk

Megmutatták, hogy mi lesz velünk, mindenkivel, függő fogyasztókkal, akik a magánéletüktől a vállalkozásukig erre a felületre építettek szinte mindent.

Na, mihez kezdesz, ha nincs? Kapkodsz fűhöz-fához, mi? Nincsenek elmentve a kontaktjaid, a fotóid, a múltad, az életed? Itt van mind a Messengerben meg a hatéves posztodban. Most oda a gyereked ballagási fotója meg a burkoló telefonszáma. Na jó, visszakapod, és küldhetsz a Moncsinak ismét szívecskét, meg posztolhatod a turnédat, szidhatod Orbánt / Gyurcsányt / Pestet / vidéket / a hamis metalt, Azahriah-t és a magyar nótát, de tudd, hogy hol a helyed!

Nem pattogsz, megbecsülöd magad, mert különben meglátod, hogy mi lesz!