Mi ez a nagy finomkodás, uraim? Hát igen, a kormány elszúrta ezt az előterjesztést. Mert abban igaza volt, s az Alkotmánybíróság is egyet értett vele, hogy egyes mohó állami vezetők arcátlan méretű végkielégítését 98 százalékos adóval kell sújtani, de a törvényt megfogalmazók sajnos nem figyeltek eléggé, s a kétmilliós határnál nagyobb, ám méltányos összegű végkielégítéseket is elmeszelték. Ezt az Alkotmánybíróság visszadobta, mire Lázár János a megengedhetőnél egy fokkal hetykébben azt találta mondani, hogy sebaj, akkor is megcsináljuk. Ha kell, megváltoztatjuk az Alkotmányt, oszt kész.

Miért? Talán nincs igaza? Tán nem ezért kaptak tavasszal kétharmadot? És nem ezért nőtt az őszi kilenctizedre az a kétharmad? Nem azért, mert az ország népe már el meri hinni, hogy ezek a fiúk tényleg megszabadítják a sok poloskától Magyarországot? Talán nem tudjuk, hogy ha lehetne e tárgyban népszavazást kiírni, a lakosság elsöprő többsége megszavazná, hogy sortűz elé állítsák Gyurcsányt és bandáját?

Tisztelem a jogi tudorok és politikai elemzők magas végzettségét, az ő dolguk lesz ezt az egyébként jelentéktelen kérdést elrendezni, hogy ne csak erkölcsös legyen a dolog, hanem jogszerű is. De azt akkor sem szabad elfelejteni, hogy egy romlott és züllött bűnszövetkezettől vette át az országot Orbán Viktor és kormánya, s ezért nem tehet úgy, mintha tulajdonképpen csak apró finomításokra volna itt szükség.

Rablókat, tolvajokat, állami szintű terroristákat kell börtönbe csukni. Vagy azt gondoljuk, hogy a vörös maffia majd tétlenül nézi, ahogy a polgári tábor rendbe teszi hazáját? Nem hallottunk még politikai merényletekről? Olyan rövid az emlékezetünk, hogy elfeledkeztünk a taxisbokádról? És ha igen, 2006 őszéről miért feledkeztünk meg? Nem emlékszünk talán a vértől megrészegült rendőrök tombolására? Miért hinnénk most, hogy már minden rendben, már csak hátra kell dőlni és okosakat kell mondani? Tessék, Gyurcsány már tüntetést szervez a pesti utcára. És mi tűrjük? Miért nincs még börtönben, amikor ott volna a helye? Ez, aki rendőröket uszított a békés polgárokra, ez most ki mer menni és tüntetni mer egy elhamarkodott mondat miatt? Ezt lehet?

Ezt tűrni kell? És sopánkodni, hogy jaj, jaj, a Fidesz nagy bajt csinált? Mit csinált? Nem hagyja, hogy méltatlan emberek méltatlanul nagy összeget emeljenek le a közös kasszából.

Igaza van. Ne is hagyja. Persze legyen okosabb, legyen szakszerűbb és legyen taktikusabb, mert még sok ilyen kemény lépésre lesz szükség. De mi ne veszítsük szem elől a lényeget: Magyarországot meg kell tisztítani. A mezőgazdaságot padlóra vitték, a szőlőterület olyan sebességgel csökken, mintha bombáznák, Budapestet kifosztották, az egészségügy működésképtelen, az ország észbontóan eladósodott, az emberek koldusszegények.

És még megannyi baj. Ezt mind Gyurcsányék csinálták. És Orbánék fogják helyrehozni, a mi munkánk, a mi hitünk segítségével. Emberek, ne óbégassatok! Inkább gyertek, kergessük el Gyurcsányt az utcáról!