Hirdetés

Nem tudom, meddig mehet ez tovább.

Múlt szombaton a luxembourgi európai bíróság az unió minden országára kötelező döntést hozott. A lényeg: ha egy személy az unió bármely országában törvényesen nemet – és nevet – vált, a többi tagországnak kötelező jogilag is, minden következményével azt elfogadnia és aszerint cselekednie.

A történet röviden: Egy román nő, Arian Mirzarafie-Ahi kivándorolt Angliába, brit állampolgár is lett, ott nemet váltott, és ezt jogilag is elismertette a brit hatóságokkal. Bizonyos okból szüksége volt a születési anyakönyvi kivonatára, amelyet immár férfi megjelöléssel igényelt. A román hatóságok azonban nem fogadták el a nemváltás brit dokumentumait, és a kérelmezőt arra szólították fel, hogy ha román transznemű dokumentumot akar, a nemváltás jogi procedúráját Romániában is folytassa le. Az illető e döntés ellen pert indított, ezt Romániában elveszítette, az Európai Bíróság azonban úgy döntött, hogy a más uniós államokban törvényesen elvégzett név- és nemváltásokat minden uniós tagállamban automatikusan el kell ismerni, és kötelezte a román bíróságot, hogy új eljárásban állapítsa meg: a román hatóságok kötelesek a brit dokumentumok alapján kiadni a transznemű születési anyakönyvi kivonatot.

Földrészünk, legalábbis annak boldogtalanabb fele átélt már egy olyan korszakot, amikor az ideológia nevében erőszakot tettek a valóságon, és az emberi igazságosság nevében eltörölték a magántulajdont. Az eredményt ismerjük: társadalmi és gazdasági csőd, halál, pusztulás. A nemváltás még nagyobb őrület, mint a magántulajdon eltörlése, mert amíg az utóbbi csak az emberi lélek törvényeivel megy szembe, az előbbi a természetével. De itt most még ennél is többről van szó. Arról, hogy létrejött egy intézmény, amely az unión belül végső soron bármely tagországot bármilyen ideológiai indíttatású őrületre rákényszeríthet. Akár arra is, hogy tagadják le a Napot az égről.

Korábban írtuk

Nem ebbe a klubba léptünk be 2004-ben.