Hirdetés

Itt van mindjárt az első szörny, a kétfarkú kutyák teremtménye, Baranyi Krisztina, ez a szivárványosra festett paddal és bugyirózsaszín turulszoborral provokáló hisztérika a Ferencvárosban. Édes jó Istenem, hogy lehet ez a nő polgármester? És hogy bírta Ferencváros népe elviselni mind ez idáig? Akárhogy bírta, egyre nehezebb. Nem biztos, hogy mind ledöntötte volna, de tény, hogy a kerület jóérzésű lakói megnyugvással fogadták a hírt, hogy a gusztustalan kompozíciót valakik eltávolították a talapzatáról.

Persze a nő nem hagyta szó nélkül. „Őszintén bíztam abban, hogy most nem azoknak lesz igazuk, akik azt mondták, úgyis jönnek a nácik, és tönkreteszik egy művész munkáját. Nekik lett igazuk. Ma éjjel egy 6 fős társaság ledöntötte a Public Art pályázat keretében kiállított szobrot a Ferenc téren. […] Kérdés, hogy a turul vagy a G-Merci zavarta-e őket” – sajnálkozott hétfői Facebook-bejegyzésében Baranyi Krisztina. Hát persze, aki utálja a buzoid rondaságot, ami sunyi módon alázza meg az egyik legszentebb nemzeti szimbólumot, a turult, az szükségképpen csak náci lehet. De akkor mit mondjunk Baranyi Krisztináról és az őt mindenben szorosan követő kétfarkú kutyákról? És mit mondjunk azokról, akik ezek után is hajlandók támogatni őt?

Van rosszabb. A hazudozó áruló, aki a felesége és a családja feláldozásával csinált reklámot magának, hogy most a züllött és velejéig rohadt baloldal új messiásaként járja be az országot. Ígér fűt-fát, közben fenyegetőzik, mert emelnie kell a tétet, hogy a züllött és velejéig rohadt baloldal érdeklődését továbbra is fönntartsa. Lehetőleg az európai parlamenti választásokig, mert az a titkos cél, hogy ez a senkiházi busásan fizető állást szerezzen magának Brüsszelben. Most azt mondja, ő nem megy ki, mert neki küldetése van, megdönteni az Orbán-rendszert, de vigyázz, hazudik! Öt éven át pompásan fizet egy brüsszeli mandátum; ha okos ez a pszichopata, márpedig nem buta, akár havi ötmillió is összejöhet, plusz a hazaárulásért járó jutalék. Százmilliókat lehet ott okosban is keresni, ha követi az onnan jó eséllyel kibukó Cseh Katalin és Donáth Anna mintáját a hazaárulásban… Félő, hogy még hallunk felőle.

Ennél is van rosszabb. Szerte Európában vad háborús uszítók ágálnak. Félelmetes erővel dübörög a háborús propaganda, folyik az eszelős uszítás, a bősz készülődés a harmadik világháborúra vagy legalábbis egy olyan brutális katonai válságra, amiből akár egy földrész méretű háború is kinőhet. Akárhogy alakul, egyre nehezebb lesz Magyarországot megvédeni a körös-körül tomboló őrülettől. Versenyben fegyverkeznek a nyugat-európai államok, folyik az agymosás, valamint a fenyegetőzés mindazokat illetően, akik berzenkednek, akik nem állnak be a háborús kórusba, akik békét akarnak.

Korábban írtuk

Mégis van remény. „2010 óta Magyarország a bizonyíték arra, hogy a normalitás társadalmi többsége demokratikus módon politikai többséget tud szerezni, és azt demokratikus módon meg is tudja őrizni – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a CPAC jobboldali konferenciájának csütörtök esti gálavacsoráján. – Nekünk, a normalitás erőinek az Isten, a haza és a család olyan megtartó valóság, amely legfőbb értelmét adja az életünknek” – tette hozzá.

Apropó normalitás. Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik jövő szerdán Hszi Csin-ping kínai államfő.