Hirdetés

A történelmi fölismerés és tett az volt, hogy a minden értelemben korrumpálódott Európai Unióban nem a gátlástalan szövetségkötésekkel egyre nagyobbra dagadó pártszövetségekkel kell versenybe szállni, hanem a mennyiséggel a minőséget kell szembeállítani. Mivel a minőségnek mások a mértékei, mint a mennyiségnek, a szuperóriásira dagasztott parlamenti katyvaszok előnye a minőséggel szemben elpárolog. A minőség patrióták által meghirdetett lázadása június 30-án Bécsben öltött formát:

„Ez a nap is elérkezett. Azt majd a történetírók eldöntik néhány év múlva, hogy mennyire volt fontos ez a nap. Mi azt gondoljuk, hogy ez az a nap, amikor megkezdődött az európai politika megváltoztatása. Én a nyolcvanas évek közepe óta vagyok a politikában, és 1989 óta a nemzetközi politikában. Mindent láttam, ami az elmúlt 25 évben történt Európában és az európai politikában. Ez adja meg nekem a felhatalmazást, intellektuális bátorságot, hogy azt merjem mondani Önöknek, hogy 1989-ben elkezdődött az európai politikának egy korszaka, amikor leomlott a berlini fal, és ez a korszak a mostani európai választással lezárult. Ez egy 25 éves korszak volt, ennek most vége van. Itt egy új korszak kezdődik, és ennek az új korszaknak az első, talán döntő jelentőségű pillanata az, amikor létrejön az az új európai politikai frakció, amely meg fogja változtatni az európai politikát.” Ezt Orbán Viktor magyar miniszterelnök mondta Bécsben Andrej Babišsal és Herbert Kickllel való tárgyalását követően.

Ha a kissé túl filozofikusnak tetsző „minőség” fogalmat a hétköznapi életre vonatkoztatjuk, amit joggal megtehetünk, hiszen a politika legelső célja továbbra is a társadalom jólétének szolgálata, akkor azt „életminőség” értelemben véve máris konkrét cselekvési tervekhez és már jó ideje gyakorlatba ültetett elvekhez jutunk:

Minden államnak (nemzetnek) joga van eldönteni, hogy az adott ország határain belül kivel akar együtt élni és kivel nem. Ebbe erőszakkal nem szólhat bele senki. Az erőltetett betelepítés valójában invázió, ami ellen minden államnak (nemzetnek) joga van föllépni.

Korábban írtuk

Az alapvető természeti törvényeket tisztelő jogrendet semmilyen külső hatásra sem szabad átírni természetellenes céllal. (Zárójeles megjegyzés: a transzneműség például azért hazugság, mert az ember vagy XY kromoszómával születik, és akkor férfi, vagy XX kromoszómával, és akkor nő. Aki mást állít, az hazudik, és ez akkor is igaz, ha az illető tudatzavarra hivatkozik. Következésképpen a transzneműség jogi védelme a jog köntösébe bújtatott hazugság.) A gyermeki tisztaság védelme az egyik legszentebb állami és közösségi feladat.

A (szabad) vallásgyakorlás védelme többek között azért az egyik legfontosabb feladat, mert a hit hanyatlása az alapvető oka az európai civilizáció hanyatlásának, amit a növekvő jólét ellenére csökkenő őslakos népesség tragikus élességgel tesz láthatóvá.

A békének nincs alternatívája. Ez volt az Európai Unió létrehozásának eredeti célja, és ma éppen ezt az alapelvet tagadja meg az EU önmagát a választói akarat fölé helyező elitje, egy értelmetlen és végtelennek látszó hódító háborúba sodorva népeket.

Talán a felsorolt példák is elegendőek ahhoz, hogy értékelni tudjuk a kezdeményezés újszerűségét és bátorságát. Nem az a kérdés tehát, hogy hányan csatlakoznak hozzá, hanem az, hogy meg lehet-e állítani az idő forduló kerekét. Tudjuk a választ a történelemből: nem.