Nem tudom, mérhető-e egyáltalán az MSZP támogatottsága – amikor legutóbb érdekelt a dolog, valami három százalék körül mozogtak –, így igazság szerint kérdéses, hogy mennyire számít, mit mond Ujhelyi Pista, de a betegségek, téveszmék és fantazmagóriák akkor is érdekesek lehetnek, ha nem fontos az, akin a tünetek jelentkeznek. Az orvosi szakkönyv írója sem aszerint mutatja be a ritkán előforduló betegség tüneteit, hogy ez és ez a vörheny a király titkos tanácsosának dicső lábszárán látható, vagy özv. Swung Elemérné nyakszirtjén.

Hirdetés

Jó, tudom, Ujhelyi már egy ideje „független”, de szociként sem nagyon lehetett észrevenni, nemhogy így. Feltéve, ha nem ír ordas baromságokat.

Hogy a lényegre térjek, Ujhelyi István dr. a következőt posztolta október 6-án, az aradi 13 emléknapján. „A Nemzet hősei mindig hősök maradnak! Október 6., az aradi vértanúk emléknapja, amely 2001 óta nemzeti gyásznap Magyarországon és a magyarok által lakott területeken. Ezúttal az idei ARC-kiállítás egyik kiállított plakátjával emlékezem rájuk (Hajsz Tibor: Világos, nem?!), amely tűpontosan világít rá a jelenkori hatalom ocsmányságára és abszurditására is.” A plakáton pedig a 13 tábornok és fölötte a szöveg: HÁBORÚPÁRTIAK.

Nos, azt hiszem, Pistának nem a lábszárán van vörheny, hanem az agyában. Ez nem tűpontos leírás, hanem bunkóskodás. Arról szól, hogy a magyar lakosság nemzeti érzelmű részét felbosszantsa. (De a szavazatait, gondolom, várja.)

Amúgy ezek valami fogyatékosságban szenvednek. A plakát készítője, meg a posztolója, meg ez az egész szellemi siralomház. Nem tudnak különbséget tenni az enyém, a tiéd és a miénk fogalmak között. Nem értik a különbséget az én háborúm és az ő háborújuk, az én érdekem meg az ő érdeke közt. Nem látják, hogy mitől különbözik az én dolgom, illetve az ő dolga. És lehet, azt sem értik, hogy idegenek konfliktusa kapcsán van olyan opció, hogy nem érdekel. Illetve csak annyira érdekel, ha hasznom van belőle. Ha ezeket egy hatéves gyerek összekeveri, a tanári kar összedugja a fejét.

Korábban írtuk