Ujhelyi Pista mondja: „A múlt héten az Orbán-kormány kiküldte a magyar állampolgároknak a bevándorlással kapcsolatos Nemzeti Konzultációját. (…) Bárki, aki ezt a konzultációt elolvassa, rögtön rá fog jönni, hogy ez a kampány durva xeno­fób propaganda. Sorozatosan megsérti az etikus közvélemény-kutatás szabályait, elfogult válaszlehetőségeket tartalmaz, aláássa a demokratikus döntéshozatalt, és az a célja, hogy növelje a félelmet és az idegenellenességet a magyar társadalomban a migránsok hamis megvádolásával.”

A balliberális lénynek magyarázni kell, hogy a víz vizes és éjjel sötét van, mert életképtelen. Talán mint egyed valamennyire – ha az élősködés életképességet jelent –, de közösségben élni már nem tud. Aki nem lát a különbséget az „én fajtám érdeke” és az „idegen érdeke” közt, az életképtelen.

De nézzük még a Pistát:

„Magyar vagyok és szociáldemokrata. Orbán Viktor ne az én nevemben és ne a hazánkat százezres tömegben elhagyó fiatalok nevében beszéljen – többek között ezt mondtam az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, majd eltéptem a nemzeti »tudatmódosító« konzultáció kérdőívét.”

Azt mondja a Pista, hogy ő demokrata. Nem értem. Felkínálják, hogy mondja el véleményét a nép, de ő nem akarja. Nem akarja, hogy demokrácia legyen. Akkor ikszeld be Pista, hogy másképp gondolod! De nem, ő azt akarja, hogy a nép ne döntsön. Nyilván sejti, hogy a magyar polgár háta közepére kívánja a tömeges bevándorlást. Ha a tatárjárás vagy a török dúlás idején merészelte volna valaki azt hirdetni, hogy az idegen inváziót szeretni kell, kardélre hányták volna. Dobó azért akasztást helyezett kilátásba, ha valaki az ellenséggel tárgyal.

Nem sereggel jön, ez tény. Kár. Mert egy megszálló hadsereg a nemzetet csak az állami léttől fosztja meg (ideiglenesen). De integrálhatatlan tömeg a nemzeti létet, magát számolja fel.

Tudja ezt a Pista, vagy naiv? Én nem tudom. Dobó szerintem rögtön tudta volna.