„A magyar emberek egészsége bánja Orbán Viktor újabb győzelmét egy neves orvosi lap szerint”– írja a szabad világ hangja, a szamizdat sajtó legjava, a 444.

Szerintem a 444-et nyomtatni kéne, s terjeszteni vidéken, azokban a régiókban, ahol csak a köztévé fogható. Osztogatni iskolák előtt, tejboltban és a templom lépcsőjén. Leginkább az lenne célszerű, hogy valami pesti orbánista csomóponton, pl. egy minisztériumban, ahol van net – nem úgy, mint vidéken, mert ott csak köztévé van –, egy beépült forradalmár sutyiban kinyomtatja a friss 444-et. Majd ebédszünetben, amikor a hatalombérenc főnök és a kollaboráns, rendszert kiszolgáló alkalmazottak ebédelnek, a kinyomtatott lapokat (a rendszer fénymásológépén) jól lemásolja. Délután kabát alatt kicsempészi a munkahelyről, majd indulás vidékre, és osztogatni.

„A magyar emberek egészsége bánja Orbán Viktor újabb győzelmét!” – ordíthatná valami kis hős a mucsai faluban, ahol csak kasza, fütyülős barack és tájszólás van. Meg persze Origo és köztévé.

„Nálunk átlagosan 5 évvel alacsonyabb a várható élettartam!” – süvölthetné a pékséghez érve. „Orbán vezetése alatt megduplázódott a HIV-es fertőzések száma.”

Tehát nem arról van szó, hogy épp az Orbán-kormány idejére esett a migráció, és még az a keletis cécó is megdobta duplájára. Köszönhetően a humanista odajárkáló hölgyikéknek. Dehogy. Orbán a hibás, meg a kereszténység, amelyik azt mondja, csak a feleségeddel/férjeddel izélj. De tényleg. Biztos miattuk van. Nem a feketékkel dugó luvnyák/„szakállas nők”, meg a hülye drogosok miatt.

„A politikusok számára fontosabb a népszerűség és a gazdasági stabilitás, mint az ember egészsége!” – fejezhetné be szemfelnyitó körútját a vasútállomáson hősünk, majd fáradtan indulhatna haza.

Otthon pedig pihenés, mert másnap újult erővel indul a munka, kattog a fénymásoló, hogy mindenki megtudhassa – főleg vidéken, ahol csak köztévé van –, hogy eshet eső és lehet sótlan a leves, mindenért Orbán a hibás.