„Nos, ezért nincs szükség ellenzékre! Orbánt már a kisgazdák kipárnázta miniszterelnöksége alatt is zavarta ez a csökevény, de most itt lehet az alkalom a nyavalyás demokratikus (értsd: kommunista!) keretek összetördelésére. Emlékszünk: a Fidesz annak idején a rendőrséggel (is) végeztette a népszámlálást. Legközelebb talán bilincsben kell vallásunkról nyilatkoznunk… Fázós idők jönnek!” (Veress Jenő: Egy párna, egy lehelet – Népszava, 2010. február 22.)

* * *

„Liberman pökhendi volt. Úgy fest, az izraelieket – most még – nem hatja meg a brit kormány fogadkozása, hogy »nagyon súlyosan« ítéli meg az útlevél-hamisítást, amelyet persze kimondatlanul is az izraeli hírszerzésnek, a Moszadnak tulajdonít. (Az ilyesmiben az izraelieknek gyakorlatuk van. Bő húsz évvel ezelőtt ígérték meg »először és utoljára« a brit kormánynak, hogy titkos vagy fedett műveleteikhez nem használnak majd brit útleveleket.) A »kimondatlanság « lényeges komponense a helyzetnek. Mabhuh megölését Sarkozy francia elnök, a hamisított brit, francia, ír és német útlevelek használatát viszont az unió külügyminiszterei ítélték el, ám egyik nyilatkozat sem említette Izrael nevét, pláne vétkét. Vajon miért nem? Puszta tapintatból?” (Aczél Endre: Hasztalan halál – Népszabadság, 2010. február 24.)

* * *

„Most már nemcsak minősítésről – felelősségről van szó. Ahogy a hibbant Horthy és tisztjei, a kretén történelmi uralkodó osztály felelős mindazért, ami az országgal és az ország népével 1945-től 1989-ig történt, mert ők szabadították ránk a szovjeteket, ugyanúgy az MSZP felelős azért, ami most történni fog. A jobboldali diktatúráért, a harmadik köztársaság haláláért, azért, ha a diktatúra fölfalja a demokráciát.” (Kertész Ákos: Ki hozza ránk a diktatúrát? – Népszava, 2010. február 26.)

* * *

„Pedig akármilyen súlyosan érintett is bennünket a válság, és akárhány korrupciós ügy kerül érdekes módon szinte egyszerre a nyilvánosság elé a BKV-tól a tábornokokig, nincs ma fontosabb kérdés Magyarországon, mint az, hogy a választások várható és ráadásul talán túlnyomó győztese maga alá akarja-e gyűrni az egyébként rosszul működő és népszerűtlen demokráciát. Ez ugyanis lényegesebb annál, hogy lesz-e egymillió új munkahely tíz év alatt vagy sem, lesz-e családi adózás vagy sem, lesz-e háromezer rendőrrel több vagy sem, lesz-e legális otthoni pálinkafőzés vagy sem. Lehet ugyanis jó vagy kevésbé jó gazdasági és társadalompolitikát megfogalmazni és gyakorolni jobb- és baloldalról egyaránt, de a demokrácia gyakorlati kiiktatása egész biztosan újabb magyar tragédiához vezet. A megbénult magyar média miatt a magyar választó ezt észre sem veszi.” (Bolgár György: Agyhalott média – Népszava, 2010. február 26.)

* * *

„Politikai sikerként értékelik a szocialisták, hogy Mesterházy Attila kezdeményezésére sikerült elfogadni azt a törvénymódosítást, mely alapján a jövőben büntethető lesz a holokauszttagadás. A fordulatot izraeli és magyar politikusok év eleji találkozója hozta. A Kneszet Keresztény Szövetségesek Választmánya delegációja januárban Magyarországon járt, és többek között találkozott Mesterházy Attilával, az MSZP miniszterelnök-jelöltjével.” (Mesterházy sikerének tartják – Hetek, 2010. február 26.)

* * *

„Domán István főrabbi, az Országos Rabbiképző és Zsidó Egyetem professzora: Ha Sólyom László nem írja alá a törvényt, akkor az rá vet sötét fényt. Csinált már több olyan dolgot, ami nem a demokráciát segítette elő, de remélem most nem rugaszkodik el a demokráciától annyira, hogy ne írja alá. Ha mégsem teszi, akkor egyértelmű: Sólyom László nem méltó arra, hogy köztársasági elnök legyen. A kommunista rendszerek emberiség ellen elkövetett bűntettei nem sorolhatóak egy kategóriába a nemzetiszocializmus által elkövetett bűntettekkel.” (…) „Krausz Tamás történész, az ELTE tanára: Támadhatatlan a törvény, de sok évet késett vele a parlament. Akkor fogadták el, amikor az újfasizmus és az új szélsőjobboldal beköltözni készül a parlamentbe. Nem tartom jogosnak, hogy a törvénybe bele akarták foglalni a kommunizmus bűneit. Egészen különböző történelmi jelenségről van szó: a nácizmus mint abszolút gonosz nem relativizálható. Aki ezt relativizálja, akaratlanul is a nácizmust, a fasizmust teszi szalonképessé, hiszen a szocializmus története nem azonos a fajelméletre épülő korlátlan terror és erőszak náci történetével.” (Hetek, 2010. február 26.)