Ha a hőguta nem vette el a tisztelt olvasó eszét, akkor ezt figyelje:

„Felelőtlenséggel és mérgező férfiassággal vádolták a francia elnököt, miután videóra vették, ahogyan 17 másodperc alatt lehajt egy üveg sört. A különös attrakció az után történt, hogy a Toulouse rögbicsapata bajnok lett a hétvégén.” Igen, jól olvasták. Toxikus férfiasság a politikai vezetésben egy képben – így Sandrine Rousseau, a Zöldek parlamenti képviselője.

Hirdetés

A Corona sör a néhai jobboldali elnök, Jacques Chirac kedvenc itala volt, és itt ismét leckét kaphatunk haladástanból, mert ez olyan, mint amikor az antifa egy Lonsdale pólóért véresre ver.

De ne röhögjünk, az amúgy is veszélyes. Állítólag Margaret Thatcher, Nixon és Ronald Reagan is nevetgélt, sőt, Hitlerről is maradt fenn vigyorgós kép, úgyhogy jó lesz vigyázni!

Azt mondják, a humor baloldali műfaj, bár én csak Bödőcsöt meg Gálvölgyit látom, ellenben a nagy szatirikusok Karinthytól Kosztolányin át P. G. Wodehouse-ig nem a nemzetköziség hívei voltak. Hagyjuk. A logika nem baloldali műfaj. Az antifa szerintem már a logikáért is üt, és az orrodba tuszkolja, hogy a klasszikus zene és a matematika mellett ez is a fehér ember bűne. Nem, sajnos ez sem vicces.

Hol is tartottam? Szóval ne röhögcséljünk, és olvassuk el figyelmesen ezt is: „Nem ez az egyetlen botrányos megmozdulás idén az ország vezetésében…” (Index). Szóval gyorsan inni a sört botrányos. Mert férfias. És férfiasnak lenni ma botrány. Nagyapám nem értené ezt a kort.

De hogy némi progresszió is legyen az írás végén, Karácsony Gergelyről senki nem állíthatja, hogy túl férfias volna. Nemcsak mert felnőtt létére csúszdán siklik, mint egy gyerek, hanem mert a Városházára a behódolás jelképeit aggatta ki. Igen, kérem, a budapesti Városházán ismét szivárványos zászlót lenget a szél. Korábban a kék-sárgát is kitűzték. Nézi az ember, nézegeti, s közben arra gondol, Gergő vajon felfogja egyszer, hogy a Városháza, az nem az ő privát Facebook-üzenőfala? Oda nem azt posztol, amit akar.

Korábban írtuk