Nem volt ez mindig így és nem is marad örökre, ma mégis igaz, hogy az egész világ sorsára befolyással van, ki lesz az amerikai elnök. Korábban a katonai és a gazdasági erő volt a döntő, és e kettő ma is szerepet játszik, de mára fontosabbá vált az a tény, hogy az USA a világ jelenleg legbefolyásosabb ideológiai pólusa.

A nyugati világ, vagy ahogy manapság nevezik, a globális észak (amibe Japán, Dél-Korea, Ausztrália is beletartozik) eszmeiségét döntően befolyásolja, hogy Amerika mit képvisel. A globális észak arra fordul, amerre az amerikai elnök fordítja.

A magát woke-nak, felébredtnek nevező újbolsevik eszmei irányzat képviselői pontosan tudják ezt, ezért erőiket a közelgő amerikai elnökválasztásra összpontosítják. Övék a nyugati világ nyilvánosságának kilencven százaléka, övék az egyetemek, a kultúra intézményei, de nem az övék még a politikai hatalom teljessége. Pedig, amint elődeik, az eredeti bolsevikok példája bizonyítja, anélkül nincs végső győzelem.

Hirdetés

A politikai hatalom megszerzésének útjában az Egyesült Államokban most Donald Trump áll. Ellentmondásos személyiség, az nem kétséges. Nagy franc, mondaná rá a népnyelv, a szabályokat önmagához igazítja, stílusos, bohém, vagány, szóval nem az a típus, amilyen vőt a lányos anyák képzelnek maguknak. De éppen ezek a tulajdonságai teszik alkalmassá arra, hogy ellentartson annak a hatalmas nyomásnak, ami az újbolsevikok felől nehezedik mindenkire, aki az ő hatalmukat veszélyezteti.

Mivel a személyiségét megtörni, sőt még csak megkarcolni sem tudják, most jogi úton próbálják kiszorítani a pályáról. Nem tennénk tűzbe a kezünket, hogy nem volt-e afférja azzal a nővel (kisvárosnyi népességgel osztozhatott e kegyben), de nem is ez a vád, hiszen az ilyesmi nem törvényellenes. Ezért nagy pénzekért profi jogcsavarók az affér ürügyén, többszörös áttétellel próbálnak törvénytelenséget rábizonyítani, hogy amint a regnáló elnök, Biden világosan elmondta, lehetetlenné tegyék az indulását. Így működik az újbolsevik jogállamiság.

Korábban írtuk