El vagyok képedve. Értelmesnek látszó emberek még mindig nem fogják föl, hogy a Covid elleni oltás nem politikai kérdés.

Az ellenzéki média és a pártok is nemcsak általában, hanem kifejezetten célzottan pártpolitikai kérdést csinálnak a vakcinázásból.

Hirdetés

Ebben a mostani hatpárti ellenzéki összefogásban az a legsúlyosabb tévedés, hogy ezt a világméretű problémát Orbán ellen szűkítik le. Covid oltás-ügyben támadják a miniszterelnököt. Azt hihetnők, hogy mind a hat pártocska önállóan vélekedik oltásügyben, de nem. Minden számottevő kérdésben, így oltásügyben is mind a hat ugyanazt szajkózza, amit a szájukba rágnak. Csak a kis öntelt majmocskák nem hajlandók ezt elismerni. Maguk előtt sem.

Nem vesz tudomást erről a tényről sem a momentumosok gyűlöldéje, a gyönge eresztés Fekete-Győr, Donáth Anna, Cseh Katalin, sem a többi. Az ökörfejkóró Jakab Pétert nem is említve. Dróton vannak ők biza rángatva, s nem is tudják, hogy mitől, miként és meddig rángatózhatnak. A hamelni patkányfogó klasszikus magyar változata, a nagyszerű Remenyik Zsigmond Cassiusa a Dunába varázsfurulyázta bele az áldozatokat. Ez történik a szivárványpártok tagjaival is. Azt hiszik, önállóan cselekszenek. Holott egy párt és annak dirigense szerint vonaglanak.

Egy akaratból támadják a Covid elleni védekezést, amit ők Orbánnak neveznek. Csak azt nem fogják föl, hogy szándékuk ellenére az életmentő vakcinával és az országmentő mozgalommal azonosítják a miniszterelnököt. Majmocskák.

Ami öngól. Köztudott, hogy az EU csődöt mondott vakcinabeszerzés ügyben. Orbán elsőnek ismerte föl az egész földrész becsapását, és először tett is ellene. És őutána kullog most fél Európa. Ezt csak a hülyőke nem látja. És ha ez a hülyőke a magyar politikai pártok gyülekezete, szabad-e rájuk bízni egy egész ország vezetését?

A legszomorúbb, hogy egy orvos is megtévedt. Komáromi Zoltán. Előbb nyíltan izgatott az egyik oltás ellen, utóbb fondorlatosan, a páciensekre hárítva a felelősséget. Mert neki fontosabb Gyurcsány iránti hűsége, mint az orvosi esküje. Lombroso-arctól nem is várhatunk mást. (A klasszikus lélekismeret tudománya szerint egyszer már minősítenem kéne az ellenzéki arculatokat.)

Gyurcsány azonban bővítette a levadászandó emberek körét, és a hazaiakhoz vonta a határon túli magyarokat is. A mindenben akadékoskodó, kötekedő és okoskodó Vadai Ágnes azt állította, Kárpátaljáról „jönnek Magyarországra vásárolni meg oltást is felvenni az emberek. Teszt nem kell. Karantén nincs”.

Különösen kegyetlennek és embertelennek tartom (és semmiképp sem csak magyartalannak), hogy a DK és az általa befolyásolt média és ellenzék durva közönnyel viseltetik minden kérdésben a Trianonban elszakított magyarokkal szemben. Ugyan hány határokon túli magyar juthat vakcinához, amit Gyurcsányék annyira irigyelnek tőlük? A miniszterelnöknek frappáns, csattanó válasza volt erre: azért is szükség lehet az általuk megrendelt, 16,5 millió embernek elegendő oltóanyagra, mert lehet, hogy mi oltjuk be a határon túli magyarokat is.

Hadházy Ákos baromorvos (finom lelkem nem engedi, hogy neve után különírjam a két szót) azt állította, hogy a magyar hatóságok vizsgálat nélkül hagyták jóvá a kínai és az orosz vakcina beadását. Ami sima ellenzéki hazugság. Száradjon a butáskodó heccmester lelkén a félrevezetettek halála.

Korábban írtuk