Hirdetés

1077. január 28-án értek véget IV. Henrik német király gyötrelmei, mikor kinyíltak Canossa várának kapui. Henrik három nap és három éjjel virrasztott, imádkozott, böjtölt lábbeli nélkül, ronda szőrcsuhában a süvítő hóviharban, de ez semmi, e három nap előtt 250 kilométert tett meg a januári fagyban – mezítláb! –, amíg végre utolérte Szent Péter utódját. Ez egy komoly vezeklés, bár lássuk be, azért a császári cím meg az egyházi átok nem kismiska. És a nagy dolgokért áldozatokat kell hozni.

Momoka Tódzsó másfél hónappal ezelőtt csatlakozott a KATACOTO*BANK nevű japán popbandához, de máris olyan hibát követett el, amiért vezekelnie kell. A szülinapi ünnepségén osztott meg magáról és a barátjáról néhány fotót. Magyarországról nézve nehezen érthető, mi ezzel a gond, de a japán zeneiparban gyakran tiltják a randevúzást az előadóknak, hogy fenntartsák a „tisztaság” illúzióját a követők előtt. A képeket gyorsan törölték a közösségi médiából, és Momoka Tódzsó egy kézzel írt bocsánatkérő levelet tett közzé, amelyben megígéri, hogy a jövőben jobban odafigyel a felelősségre, amit „bálványként” viselnie kell.

A fiatal lányokból álló formáció menedzsmentje ezenkívül kiadott egy nyilatkozatot is, amiben kijelentik, hogy Momoka Tódzsó egy „rendes személlyel” randevúzik, valamint bejelentették a következő intézkedéseket: A J-pop-sztárnak „bizonyos távolságot kell tartania” a barátjától, és büntetésül egy éven keresztül minden este közzé kell tennie egy fotót, amelyen egyedül látható, és jó éjszakát kíván a követőinek. S egyben arra biztatják a rajongókat, hogy jelentsenek minden gyanút, amely a képeken szereplő férfival kapcsolatos.

Nem felelt meg az istenképnek. A rajongók birtokolni akarják, és az nem fért bele, hogy van valakije. Legyen örökké magányos, és ha már az övék nem lehet, ne legyen másé se. Nagyon igaza van Orbán Viktornak, amikor úgy fogalmazott, hogy a magyar lélek jellemzője a fokozott szabadságvágy. Egek! Milyen ártatlan és normális dolog egy Black Sabbath.

Korábban írtuk