Hirdetés

A nemzetközi jobboldali akcióközösség új lendületet vett a „Wokebusters” kezdeményezés elindításával, amelyet a CPAC Hungary 2024 sikere inspirált. Ez a kezdeményezés folyamatos, egészéves online és offline elkötelezettséget ígér, a szuverenista erők gyorsreagálású hálózataként működve. Az immár harmadik alkalommal megrendezett CPAC Hungary példátlan sikert aratott, rekordszámú résztvevőt vonzott, és olyan nemzetközi szövetségeket hozott létre, amelyek képesek befolyásolni a politikai színteret Washingtontól Brüsszelig.

A Wokebusters célja, hogy a CPAC Hungaryn fellobbantott harci szellem a konferencia néhány napján túl is megmaradjon, és tartós mozgalommá alakuljon át. A kezdeményezés a szuverenista erők harcos karjaként és cselekvési közösségeként fog működni, online kampányok, személyes találkozók és műhelyek sorozatát szervezve. E közös erőfeszítés sürgősségét a konzervatív értékeket megkérdőjelező globális politikai események egyre gyakoribbá válása hangsúlyozza.

A közelmúlt történései aláhúzták, hogy az ellenzék milyen messzire hajlandó elmenni hatalmának megszilárdítása érdekében. A Trump elnök elleni merényletkísérlet, a nemzetközi migrációs paktumok elfogadása, a Biden-kormányzat félrelépései és az Európai Parlament genderpárti határozatai mind-mind egy aggasztó tendenciára világítanak rá: a woke térhódítására. Ezek az akciók egy olyan baloldali akciótervet tükröznek, amely csupán átnevezte magát a bolsevizmusról egy alattomosabb „bolsewoke” ideológiára.

Társadalmunkban egyre inkább tanúi vagyunk annak, hogy a genderideológia könyörtelenül benyomul a közélet minden területére. Ez az ideológia, amelyet gyakran a befogadás és a haladás álcája alatt mutatnak be, valójában figyelmen kívül hagyja, sőt kirekeszti a hagyományos értékeket és vallási meggyőződéseket. A párizsi olimpia nyitóünnepsége kiváló példája volt ennek a nyugtalanító tendenciának, még inkább rávilágítva a Wokebusters kezdeményezés fontosságára. Az a látvány, ahol transzvesztitákkal és drag queenekkel parodizálták az Utolsó vacsorát, milliókból váltott ki ellenérzést. Az utolsó vacsorán Jézus a kereszténység alapértékeit közvetítette, amelyek az európai örökség központi elemei. Ezzel szemben a párizsi olimpiai megnyitó olyan látványosságot mutatott be, amely a hagyományos értékeket kigúnyoló woke ideológiát terjesztett. Ez az éles különbség rávilágít, hogy milyen jelentős kulturális és ideológiai változásokat népszerűsít a Nyugat, nem válogatva a korosztályok között. A jelenetet a Szentszék is sértésként értékelte és hangsúlyozta, hogy a szólásszabadságnak egyensúlyban kell lennie mások hitének tiszteletben tartásával, különösen azokon az eseményeken, amelyek célja, hogy a világot közös értékek alapján egyesítsék. Ez a vélemény sokakéval egybecseng, akik csalódottak és kiábrándultak a kulturális és vallási örökségükkel szemben tanúsított állandó tiszteletlenség miatt. Hiába mentegetőznek a szervezők és próbálják elferdíteni valós szándékukat, a világon milliók értékelték úgy az üzenetet, hogy a kereszténység meggyalázása volt a cél. Még egy félreérthető üzenet is sérelmes lehet egy közösség számára.

Korábban írtuk

Ez a vita egy szélesebb körű probléma tünete: a genderideológia agresszív és gyakran kényszerítő jellegű terjesztése. Ezt az ideológiát normává teszik a közbeszédben és a politikában, a hit és hagyományok tiszteletben tartásának rovására. Európa, a keresztény tanítás bölcsője egy olyan nyugtalanító tendencia tanúja, amelyben alapvető hitét és hagyományait egyre inkább célba veszik és kicsúfolják. Ez nem a fejlődésről vagy a befogadásról szól, hanem egy olyan kulturális identitás eltörléséről, amely évszázadok óta formálja a kontinenst. A keresztény hittel szembeni nyilvánvaló tiszteletlenség és a genderideológia agresszív támogatása egyértelmű jele annak, hogy a hagyományos értékek ostrom alatt állnak. A közösségek erőteljes reakciója világszerte azt mutatja, hogy az emberek nem hajlandók harc nélkül elfogadni ezt a rájuk erőltetett ideológiát, ennek egyik új színtere a Wokebusters.

Az olimpián szintén nagy port vert fel Iman Helif részvétele a párizsi olimpia nőiökölvívó-versenyében, és kritikus kérdéseket vetett fel a női sportok méltányosságával kapcsolatban. A biológiai státusáról folyó viták ellenére a központi kérdés továbbra is fennáll: a férfijellemzőkkel rendelkező sportolók jelenléte a női versenyeken aláássa a sport integritását. A férfiak és a nők test- és izomszerkezetében markáns fiziológiai különbségek mutatkoznak, ami a közvetlen versenyzést eleve egyenlőtlenné teszi. A nemek összemosásának normába emelése olyan új tendencia, ahol megengedett lett, hogy a férfitulajdonságokkal rendelkező vagy egyenesen férfiként született sportolók női kategóriákban versenyezzenek, ami nemcsak problematikus, hanem mélységesen igazságtalan is. A sportban, ahol a versenyzők naponta számtalan órát áldoznak az edzésre és a felkészülésre, hogy tisztességes esélyt kapjanak a győzelemre, az ilyen döntések aláássák erőfeszítéseiket. A férfi és női sportolók közötti különbségek elmosását mint normalitást beállítani a genderideológián belül egy új menetrend részét képezi. Bár egy jelmezbálra bármilyen ruhát választhatunk, a valóság az, hogy akár a sportban vagy az orvostudományban, az alapok számítanak – a biológiai nemet nem lehet egyszerűen kicserélni, mint egy jelmezt. A sportban, ahol a fizikai tulajdonságok döntő szerepet játszanak, nem lehet a biológiával játszadozni – a tisztesség és a becsületesség megköveteli ezeknek az alapvető különbségeknek az elismerését és tiszteletben tartását.

A 2024-es nyári olimpiai játékok körüli viták aláhúzzák, hogy sürgősen ellen kell állni a woke térhódításának. A közvélemény reakciója rávilágít egy lényeges pontra: nem engedhetjük meg magunknak, hogy csendben maradjunk, amikor kulturális és vallási értékeinket fenyegetik. A Wokebusters megjelenése kulcsfontosságú fejlemény ebben a küzdelemben. Ez a kezdeményezés a hasonlóan gondolkodó egyének és csoportok hálózatát jelenti, akik elkötelezettek a hagyományos értékek védelmében az ideológiai támadásokkal szemben. A Wokebusters több mint egy válaszmechanizmus, ez egy összehangolt erőfeszítés a társadalmaink alapját régóta képező értékek – mint például a hagyományok tisztelete, a család fogalma és a hit fontossága – megőrzésére. Mivel egyre több kísérlet születik arra, hogy aláássák ezeket az alapelveket, a Wokebusters szilárd platformot kínál a cselekvéshez. Mozgósítja a támogatókat, hogy gyorsan és hatékonyan lépjenek fel a kulturális normák és a vallási meggyőződések védelmében.

A Wokebusters zászlaja alatt összefogva nemcsak hagyományainkat védjük, hanem a család és a hit fontosságát is megerősítjük. Ez az egységes front létfontosságú kulturális örökségünk integritásának megőrzésében és annak biztosításában, hogy értékeink a változó ideológiai kihívások közepette továbbra is formálják társadalmainkat.

A szerző az Alapjogokért Központ elemzője.