A premieren a filmet a közönség álló vastapssal jutalmazta. A sikerre való tekintettel a fesztivál a filmet soron kívül újra műsorra tűzte.

A díjátadó ünnepségen a film Eger város különdíjában részesült, melyet a város polgármestere, dr. Habis László adott át. Majd az Agria Televízió különdíja következett melyet a televízió tulajdonos-igazgatója, Deák Boldizsár nyújtott át. Végül pedig Kovács Klaudia, rendező-producer-író a Slow Filmfesztivál emlékplakettjét vette át Kiss Lajostól, a fesztivál igazgatójától.

A lyukas zászló 96 perces alkotás, mely a kommunizmus nemzetközi hanyatlásáról szól és az 1956-os magyar forradalmat, mint a kommunista rendszer későbbi bukásának katalizátorát mutatja be.

A produkció a sikeres vetítések hírének következtében több száz megkeresést kapott mind magyar egyénektől, szülőktől, diákoktól, iskoláktól, mind pedig kárpát-medencei kulturális intézményektől, hogy a filmre igényt tartanak és szeretnék azt bemutatni. A lyukas zászló készítői mindent megtesznek, hogy a kéréseknek eleget tegyenek és továbbra is várják az érdeklődők jelentkezését ALyukasZaszlo@hotmail.com email címen.