SPUTNIK INTERNATIONAL

Januárban, egy nappal Donald Trump beiktatását követően a Trump-ellenes mozgalom új jelképet kapott: a rózsaszínű „pina kalapot”, amelyet a demonstrálók viseltek a Nők Menetén. 

Fotó: splask/shutterstock.com

Az egykor az Egyesült Államok által exportált színes forradalmi technológiát jól ismerő orosz megfigyelők, jelenti a globális orosz hírügynökség, meglepődtek, hogy a képlet hazatért. 

A múlt csütörtökön a Sputnik jelentette (itt szemléztük), hogy Soros nem nyilvánosan jelentős összegeket költ olyan csoportokra, amelyek tovább viszik világszerte a Trump-ellenes tiltakozásokat. 

Olyan csoportokat vont be, amelyek már aktívak voltak a korábban a különböző országokba exportált színes forradalmak kirobbantásában. 

Szombaton már a harmadik hete több tízezer tiltakozó vonult az utcára az Egyesült Államok számos városában, Trump ellen tüntetve. 

Svetlana Kalmikova, a Sputnik munkatársa a RIA Novosti számára írt publicisztikában tréfásan felvetette, már csak az hiányzik, hogy megjelenjen az a nő is, aki sütiket osztogatott. (Mármint Victoria Nuland, nemrégiben menesztett neokon amerikai külügyi államtitkár.)

Kalmikova hozzátette: „Szerbia, Grúzia, Kirgizisztán, Ukrajna, Libanon és az »arab tavasz« Tunéziában, Egyiptomban, Líbiában és Szíriában – a technológiát jól kipróbálták”. 

Egy elemző elmondta, Trump mind a demokratapárti, mind a republikánus establishment globalista-irányzatú részével, a hírszerzéssel, a civil szervezetekkel és néhány kivétellel a vezető médiumokkal néz szembe. 

Kifejtette: Trump megválasztását legjobban forradalomnak lehetne nevezni, mert az elnök a hatalom pártja ellen emeli fel szavát.

A cikk részletesen bemutatja, milyen stádiumokra számíthat Trump az ellene indult mozgalom részéről. 

(Érdekes módon, mindaz erősen hasonlít a hazai MoMo mozgalom kezdeti lépéseihez.)

Lovas István