A Winsener Anzeiger című helyi lap beszámolója szerint 13 férfi jelent meg egy német család házának ajtaja előtt vasárnap este az alsó-százországi Winsenben. Az ott lakó fiatalasszony párja éppen dolgozott, a nő pedig a kétéves kisfiát altatta, amikor megszólalt a csengő.

Hirdetés

Az anyuka ajtót nyitott, mire a németül nem beszélő férfiak kézzel-lábbal elmagyarázták neki, hogy ott akarnak aludni.

A fiatal anyuka, Natalie L. elmondása szerint nagyon megijedt, és nemcsak magát, hanem a kisgyermekét is meg kellett nyugtatnia, mielőtt értesítette a rendőrséget.

A lap szerint a menekültügyi hivatal egyik munkatársa hibázhatott, amikor olyan térképet adott a migránsok kezébe, amely a Hamburgtól 33 kilométerre délkeletre fekvő tangendorfi migránsszálló helyett a három településsel északabbra fekvő Winsenbe vezette őket. Az utcanév és a házszám tehát stimmelt, de a település nem.

Az este 8 óra körül előállt rendkívüli helyzet megoldására kihívták a rendőröket, akik azonban nem sokat tudtak tenni. A tizenhárom eltévedt migránst végül a hamburgi rendőrség, a migránsszálló üzemeltetője és helyi önkéntesek összefogásával sikerült Garstedtbe szállítani – számolt be a Focus Online.

A további részletekről a közmédia hírportálján olvashatnak.

Korábban írtuk