Mivel a nyomozás még tart, az illetékesek névtelenül nyilatkoznak, adta hírül az MR1 Kossuth Rádió műsorában a washingtoni tudósító, Járai Judit. Egyikük azonban részletesen elmondta, hol és mi történhetett. Bemutatta azt is, hogyan néztek ki Jackson bérelt villájának hálószobái.

Az egyiket – amelyben Jackson aludt – oxigéntartályokkal és infúziós berendezésekkel szerelték fel. Jacksonnak ugyanis rendszeresen beadtak intravénásan Propofolt (ismertebb nevén Diprivan, rendkívül erős altató és csakis kórházban, orvosi felügyelet mellett adják); ráadásul nem „csak” beadták neki, hogy elaludjon, hanem mindaddig hagyták, hogy a gyógyszer csorogjon az ereibe, amíg nem akart felébredni. A neve elhallgatását kérő nyomozó szerint Jackson „ébresztőórának” használta az infúziót: ha például délelőtt tízkor akart felébredni, akkor délelőtt tízkor állították le az intravénás adagolást.

Június 25-én, azon a napon, amikor meghalt, Murray doktor valamikor éjfél után bekötötte neki a Propofolos infúziót – amely a nyomozók szerint a szívleállást okozta. Feltételezések szerint a sztár két éven keresztül, rendszeresen kapott Propofolt, és a nyomozást most kiterjesztették arra is, hogy ki, hány orvos és hogyan adott neki ebből a kórházon kívüli használatra tiltott altatóból.

Az 51 éves Conrad Murray doktort a bírósági dokumentumok immár a gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúsítottjaként rögzítik – múlt héten az orvos texasi klinikáján a hatóságok emberölésre kerestek bizonyítékokat, néhány tárgyat le is foglaltak. Murray ügyvédje, Edward Chernoff azonban tegnap azt nyilatkozta: az orvos nem írt fel és nem adott be semmit, amely Michael Jackson halálát okozta. A nyomozásról kiszivárgott információkat pedig nem kívánta kommentálni.

A CNN információi szerint a boncolás végeredményeit ezen a héten teszik közzé, jelenleg a toxikológiai vizsgálatok eredményeire várnak.

(nol.hu)