Soros bevándorláspárti embere trükközött a pénzekkel

Hirdetés

Az egyik legagresszívabb magyarellenes skandináv képviselő Malin Björk. A baloldali Zöldek képviselője legutóbb a Meseország mindenkiért című LMBTQ-propagandakönyv brüsszeli bemutatóján vett részt. Björk erősen bevándorláspárti nézeteket vall, az ő javaslata volt az a jelentés, amely szerint az európai unió tagállamaiban évente körülbelül 240 ezer migránst kellene szétosztani.

Björk egyszer kijelentette: Magyarország számára nem csupán lehetséges, hanem kifejezetten üdvös is lenne pár ezer migráns befogadása.Továbbá ő is támogatta azt a javaslatot, hogy vonják meg az uniós forrásokat azon tagállamoktól, amelyek nem akarnak befogadni migránsokat.

Júniusban ő is tiltakozott a bizottságnál a gyermekvédelmi törvény miatt, és a vitában a magyarországi demokrácia és a jogállam leépítése részének nevezte az LMBTQ-jogok csorbítását, holott erről szó sincs, a kormány csak az agresszív, gyerekekre irányuló propagandát korlátozza. Malin Björk amúgy a Soros-féle Open Society Foundation által tartott rendezvények lelkes résztvevője.

2019-ben napvilágra került, hogy trükközik a költségtérítésekkel. A svéd belpolitikában kisebb botrányt kavart, amikor kiderült, hogy úgy is felveszi az európai parlamenti napidíját, hogy Brüsszelben él. Idekapcsolódik, hogy az Európai Parlamenttől kapott pénzügyi keretének egy részét – saját bevallása alapján –a balos frakció logójával ellátott műanyag női klitoriszokra költötte – írja az Origo.

Korábban írtuk

Kizárták volna Magyarországot az EU-ból

Korábban egyébként svéd baloldali EP-képviselők Magyarország kizárását szerették volna elérni, mert megvétóztuk a 2021–2027-es uniós költségvetést. Helene Fritzon, a svéd Szociáldemokrata Párt EP-képviselője szerint Magyarország nagyon csúnya játékot játszik, amellyel rendkívül nehéz helyzetbe hozza az uniót.

A szintén svéd Tomas Tobé, a Mérsékelt Párt EP-képviselője pedig úgy véli, az EU nem engedhet az akaratából, nem szabad hagynia, hogy a két ország folytassa a jelenlegi politikáját. Tobé a svéd Sveriges Radióban reagált arra a felvetésre is, hogy Magyarországnak és Lengyelországnak talán ki kellene lépnie az unióból. 

Elmondta, nem akarnak nyomást gyakorolni a két országra e tekintetben, de ha tovább húzódik ez az ügy, akkor kérdéses lehet, hogy Magyarország és Lengyelország beletartoznak-e még az európai együttműködésbe.

Magyarországot büntetné a finn baloldali EP-képviselő

Finn baloldali EP-képviselők is gyakran gyalázzák Magyarországot.

Értékelésünk szerint bár Magyarország a helyes irányba tett lépéseket, de ha a 17 kiigazító lépést megnézzük, akkor egyszerűen lehetetlen arra a következtetésre jutni, hogy ezek teljesen megszüntetik az uniós költségvetésre és az uniós pénzekkel való hatékony gazdálkodásra leselkedő veszélyeket Magyarországon – jelentette ki november 17-én Petri Sarvamaa baloldali finn EP-képviselő. Leszögezte: az rendkívül fontos az EP számára, hogy a magyar jogállamisági eljárás most ne bukjon el. Érdemes felidézni Ville Niinistö zöldpárti finn EP-képviselő egyik bejegyzését is. A politikus természetesen a gyermekvédelmi törvény miatt támadta Magyarországot még 2021 nyarán, pedig a törvény senkinek a szabadságát nem veszélyezteti.

A teljes cikk ITT olvasható tovább.