Ahogy arról az Origo a Sky Newsra hivatkozva, péntek este egy bevándorló egy 12 éves kislány bőröndbe zárt holttestét találta meg Párizs XIX. kerülte egyik lakóházának udvarán. Az első hírek alapján a holttest meg volt csonkítva. Nemsokára kiderült, hogy egy közelben lakó család aznap bejelentést tett, mert eltűnt a Lola nevű 12 éves kislányuk.

Hirdetés

Lola nem jött haza az iskolából, a szülei ezért fordultak a rendőrséghez. A rendőrök a térfigyelő kamerák segítségével kiderítették, hogy egy nő cipelt egy bőröndöt a közelben.

Még a hétvégén bebizonyosodott, hogy Lola holttestét találták meg. A halottkém jelentésére hivatkozva hétfőn a Le Figaró arról írt, hogy a 12 éves francia lány kezei és lábai össze voltak közölve, a nyakán egy vágás volt. A szombaton történt boncolás megállapította, hogy Lola halálát fulladás okozta. A kislány lábai meg voltak jelölve, az egyiken 0-s, a másikon 1-es felirat szerepelt.

A rendőrség emberölés miatt rendelt el nyomozást, eddig összesen négy személyt vettek őrizetbe, ide értve a holttestet megtaláló hajléktalant. A gyilkosság fő gyanúsítottja egy 24 éves algériai migránsnő, Dahbia B. A hatóságok szerint az algériai migránst látták a biztonsági kamerákon, amin egy bőröndöt cipel. Egy azóta frissen előkerült felvétel alapján Dahbia B. a holttest megtalálásának helyszíne körül sétált Lolával péntek délután. Az algériai migránst szombat délelőtt tartoztatták le.

Korábban írtuk

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.