Fotó: twitter.com/BR24
Hirdetés

A minap a BR24 televíziós műsorban például Manfred Weber néppárti frakcióvezető az európai atomfegyver mellett szólalt fel.

A német politikus, az Európai Néppárt frakcióvezetője a választási beszélgetésben kijelentette, hogy „szükségünk van egy európai atomfegyverre”.

Mint mondta,

ha Emmanuel Macron francia elnök felajánlja Európának a francia atomfegyvert, akkor ez egy „olyan ajánlat Franciaország részéről, amelyről beszélnünk kell”.

Emmanuel Macron francia államfő nemrég arról beszélt, hogy „Ma, ha békét akarunk Ukrajnában, nem szabad gyengének lennünk, ezért tisztán kell látnunk a helyzetet, és határozottan, akarattal és bátran ki kell mondanunk, hogy készek vagyunk minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasználni a célunk elérése érdekében, vagyis azért, hogy Oroszország ne győzzön”.

Korábban írtuk

Emmanuel Macron az elmúlt hetekben folyamatosan háborús nyilatkozatokat tett. Egészen odáig ment, hogy nem zárta ki a nyugati csapatok küldését sem Ukrajnába,

az orosz–ukrán háborúba, és Franciaország atomfegyvereit is felemlegette.

Manfred Weber most úgy nyilatkozott, hogy „csalódott”, amiért Olaf Scholz német kancellár és a német kormány „szótlan” volt, és nem érkezett válasz a francia elnök javaslatára.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.