biztonság

„Nem akarunk olyan helyzetbe kerülni, mint Európa”

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

„Nem akarunk olyan helyzetbe kerülni, amilyen helyzetbe Európa került a bevándorlók miatt” - írta hétfőn Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök, aki szerint „a német nép a vezetői ellen fordult”. Nem sokkal később a Fehér Házban azt hangoztatta: az Egyesült Államok „nem lesz menekülttábor”.

A CSU tartós megoldást akar a migránsok megállításában

Kategória: 
Fotó: MTI/EPA/Alexander Becher, archív, illusztráció

Nem akar kormányválságot előidézni a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) Németországban, de kitart a tervezett menekültügyi szigorítások mellett - jelezte egy vasárnap ismertetett nyilatkozatában Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter, a CSU elnöke, aki a menekültügy határigazgatási kérdéseivel kapcsolatban kormányválsággal fenyegető konfliktusba került a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetőjével, Angela Merkel kancellárral.

Jöttek, láttak, maradnának 2.

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Nemrégiben arról írtunk a Demokratában, hogy egyre több az olyan nyugat-európai, aki a tömeges migráció elől a biztonságot jelentő Magyarországra menekül. A cikkben egy svéd és egy brit fiatalember, valamint egy francia család nyilatkozott költözésük pontos okairól, illetve a nálunk szerzett tapasztalatokról. Írásunk folytatásaként most egy algériai fiatalasszonnyal, egy Olaszországban élő magyar hölggyel és egy volt francia katonával beszélgettünk.

Oldalak