Jelenlegi hely

diplomácia

Az aranykor krónikája – Diplomáciai offenzívában

Fotó: MTI, archív

Magyarország nyugati elkötelezettségének megőrzése mellett erősítette meg keleti kapcsolatait. A külgazdaság élénkebb, mint valaha, a magas fokozatra kapcsolt diplomáciai gépezetnek köszönhetően pedig Magyarország hangja jobban hallatszik a világban, mint bármikor.
 

"Vannak problémák, amiről beszélni kell"

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Sebastian Kurz osztrák kancellár visszafogottan reagált arra a videofilmre, amelyet Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bécsi útján szerzett tapasztalatairól tett fel szerdára virradóra a Facebook közösségi oldalra. 
 

Természetes a közös fellépés

Fotó: MTI, archív

Teljesen természetes és normális, hogy Magyarország és Románia közösen lép fel az ukrán oktatási törvény módosítása ügyében - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői kolozsvári látogatásáról beszámolva az MTI-nek.

Diplomáciai rendszerváltás

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata, archív

A holland és a román miniszterelnök felülbírálta heveskedő beosztottjait, az ukrán külügyminiszter pedig visszakozott, miután Magyarország bizonyos konfliktushelyzetekben határozott lépéseket tett nemzeti érdekei védelmében. A következetes és erőteljes diplomácia sikere drámai erővel mutatja meg, milyen sok lehetőséget szalasztott el az elmúlt évtizedek kormányokon átívelő meghunyászkodó gesztuspolitikája.

Kötelességünk megvédeni a magyar embereket

Fotó: MTI, archív

Az a kötelességünk, hogy megvédjük a magyar embereket, éljenek Magyarországon, a határon túl, vagy akár több ezer kilométerre - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.