diplomácia

Orbán Viktor diplomáciai rekordhónapot zárt

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Diplomáciai rekordhónapon van túl Orbán Viktor miniszterelnök, aki az elmúlt hetekben találkozott a világ legfontosabb vezetőivel - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján.

Oroszország görög diplomatákat utasít ki

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Oroszország úgy döntött, hogy orosz diplomaták Görögországból történt kiutasítására válaszul görög diplomatákat fog kiutasítani, de számukat, illetve azt, hogy meddig kell elhagyniuk Oroszországot, egyelőre nem határozta meg – közölte Andrej Maszlov, Oroszország athéni nagykövete csütörtökön. A görög külügyi tárca reagálásában hangsúlyozta: Moszkvának fel kell hagynia a görög belpolitikai folyamatokba történő beavatkozásával, s azzal, hogy tiszteletlenül bánik Athénnal.

A magyar-amerikai kapcsolatok újjászületésére számíthatunk

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Nem túlzás azt állítani, hogy a következő időszakban a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok újjászületésére lehet számítani - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének függetlenség napi fogadásán, amelyen David B. Cornstein új amerikai nagykövettel együtt mondott beszédet.

Oldalak