Jelenlegi hely

honvédelem

Ünnepel a 170 éves Magyar Honvédség

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Több ünnepséget terveznek ebben az évben a honvédség fennállásának 170. évfordulója alkalmából,

Újfajta biztonsági kihívásokra kell felkészülni

Fotó: MTI, archív

Fel kell készülni az újfajta biztonsági kihívásokra, amely haderőfejlesztést, a honvédelemre költhető támogatások növelését, valamint a magyar hadiipar legalább alapszintű újraindítását is magában hordozza - jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter a Miskolci Egyetemen megtartott előadásában, hétfőn.

Garantált biztonság

Napjainkra Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országává vált – mondta a Magyar Demokratának dr. Simicskó István honvédelmi miniszter. A tárcavezetőt az önkéntes tartalékos rendszerről, a fiatalok hazafias neveléséről és a Magyar Honvédség előtt álló nagyszabású fejlesztésekről kérdeztük.

Seregnyi fejlesztés

Modernizáció a nemzeti érdekek mentén

Az elmúlt negyedszázad legnagyobb haderőfejlesztésébe kezdett bele idén a Magyar Honvédség, miközben folyamatosan nő a honvédelmi költségvetés, 2024-re eléri majd a GDP legalább két százalékát. A tavaly bevezetett életpályamodellnek köszönhetően egyre többen választják a katonai hivatást, és jó úton halad az utánpótlás nevelése is.

Csehország növeli védelemi kiadásait

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Csehország 2020-ra a bruttó hazai termék (GDP) 1,4 százalékára emeli a védelemre fordított kiadásait. Jelenleg ez a mutató 1,08 százalék - olvasható a cseh védelmi és a pénzügyi tárca közös közleményében.