Jelenlegi hely

iskola

Lelőtte osztálytársát egy diák

Lelőtte egy osztálytársát egy diák, másik hármat pedig súlyosan megsebesített szerdán egy Washington állambeli iskolában.

Ismét meghirdették a Klebelsberg-ösztöndíjat

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A Klebelsberg Központ az idei tanévben is meghirdette a pedagógusi pálya választását ösztönző Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programot, amelyre idén először a gyógypedagógus-képzésben részt vevők is jelentkezhetnek - jelentették be kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Agymosás egy brit iskolában

Képernyőfotó: YouTube.com

“Sok a hasonlóság Hitler és Trump között”. Ezt a megállapítást egy Manchesterben található iskola tanára tette diákjainak, ráadásul nem titokban, hanem büszkén egy, a brit Channel 4 műsorán most bemutatott dokumentumfilmben.

Soha ennyi gyermek nem jutott ingyenes tankönyvhöz

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Soha nem jutott még annyi gyermek ingyenes tankönyvhöz és étkezéshez, mint idén fog - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Pécsen, kijelentve: a családok és az iskolák az elmúlt évek nagy nyertesei.

Becsöngetnek

Ma véget ér a diákoknak a két és fél hónapos nyári vakáció, pénteken megkezdődik a 2017/18-as tanév. Szeptembertől 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista kezdi meg tanulmányait az iskolákban, az óvodások száma 314 ezer. A nemzeti tanévnyitót idén Nagykőrösön tartják.