Jelenlegi hely

iskola

Különleges iskola Budán

Fotó: Modulart Studio

Egy, az elmúlt 27 évben komoly sikereket elérő intézmény költözhet új épületbe a kormány döntésének – és több mint három és fél milliárd forintos támogatásának – köszönhetően. A nemzetközi szinten is elismert pesthidegkúti Gyermekek Háza ráadásul nem csupán méltóbb környezetben folytathatja működését, de az általános iskola mellett gimnáziumi képzést is indíthat.

Tanulnak, boldogulni akarnak

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Most nem a csodákat, a meglepő újdonságokat kerestük, hanem az apró lépéseket. Amikor néha csak fél méterrel tud előbbre tolni a kormány egy iskolát, de előbbre tolja, pedig könnyebb lenne bezárni. És az sem véletlen, hogy nem Győrben, hanem a Kisvárdai Tankerületi Központ terepén jártunk, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Chips nincs

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Augusztusban a kormány 81 milliárd forintból országos iskolafejlesztési program indítását hirdette meg. Ennek keretében közel négyszáz település 527 intézménye újul meg. A Bács-Kiskun megyei Izsákon már látható, hogy a program eredményeként milyen lesz a jövő iskolája.

Gyurcsányék több száz iskolát zártak be

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Fidesz-frakció felháborítónak tartja, hogy azok "prédikálnak"  az oktatásról, akik kormányzásuk alatt több száz iskolát zártak be és több ezer pedagógust tettek utcára.

Lelőtte osztálytársát egy diák

Lelőtte egy osztálytársát egy diák, másik hármat pedig súlyosan megsebesített szerdán egy Washington állambeli iskolában.