Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány

Ezúttal a sajtószabadságért aggodalmaskodnak

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) létrehozása nyugtalanító, drámai hatással van a sajtószabadság magyarországi helyzetére, és a demokrácia alapjait is veszélyezteti - jelentette ki Petra Kammerevert európai parlamenti (EP-) képviselő, az EP kulturális bizottságának (CULT) elnöke Brüsszelben szerdán, az EP-testületnek az Európai Bizottsággal közösen tartott, a magyarországi média helyzetével foglalkozó vitáján.

Szél Bernadették az Alkotmánybírósághoz szaladnak

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció, szerk.)

Két ellenzéki képviselő arra kéri az Alkotmánybíróságot (Ab), hogy semmisítse meg azt a kormányrendeletet, amely közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány irányítást szerzett az Opus Press, az Echo TV, a New Wave Media Group és a Magyar Idők Kiadó felett.

Így lesz médiaegyensúly

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Több mint tíz kiadóvállalat csatlakozott a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz, ezzel nagyon jelentős, televíziókat, rádiókat, nyomtatott és internetes sajtóorgánumokat is magába foglaló nonprofit médiaholding jött létre a jobboldalon. A célokról, változásokról beszélgettünk az alapítvány kuratóriumi tagjával, Szánthó Miklóssal, aki egyben az Alapjogokért Központ igazgatója is.