Jelenlegi hely

Martin Schulz

Merkel az SPD-vel is tárgyalni akar

Fotó: MTI/AP, archív

A liberális FDP és a Zöldek mellett az eddigi koalíciós partnerrel, a szociáldemokratákkal (SPD) is tárgyalni kíván a kormányzati együttműködés lehetőségéről a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson győztes CDU/CSU jobbközép pártszövetség - jelentette be hétfőn Berlinben Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke.

Martin Schulz erőt merítene

Fotó: MTI/AP/Michael Probst

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) az elveszített vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után ellenzékbe vonul és „erőt merít a vereségből”, hogy ismét vezetni tudja Németországot - jelentette be Martin Schulz pártelnök hétfőn Berlinben.

A Trump-hatás elérte Németországot

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Ezzel a címmel közölt publicisztikát a Fox News internetes oldalán John Moody, a hírcsatorna ügyvezető alelnöke.

Történelmi vereséget szenvedtek a szociáldemokraták

Ellenzékbe vonul a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) a vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson elszenvedett történelmi vereség után - döntött a párt vezetése sajtóértesülések szerint.

Schulz bevenné kormányába Merkelt

Fotó: MTI, archív

Továbbra is a választási győzelemért küzd és nem foglalkozik a pártja alacsony támogatottságát mutató közvélemény-kutatásokkal Martin Schulz, a német szociáldemokraták (SPD) kancellárjelölte, aki hétfőn tartott berlini sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy hajlandó együtt kormányozni a mostani kancellárral, Angela Merkellel, de csak akkor, ha ő a kormányfő.