Jelenlegi hely

munkanélküliség

Megint csökkent a munkanélküliség

Fotó: MTI, archív

 

A munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 36 ezerrel, 183 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,8 százalékponttal, 4,0 százalékra csökkent az augusztus-októberi három hónapos időszakban, a harmadik negyedévnek megfelelő előző három hónapos időszakban jelentett 4,1 százalékot követően - közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Segítség a fiataloknak

Egyre népszerűbb az Ifjúsági Garancia Program, amiben a nem tanuló, nem dolgozó 25 év alattiak vehetnek részt. Idén őszig több mint 100 ezer érintettet vontak be a projektbe, ami hozzájárult ahhoz, hogy a fiatalok munkanélküliségi rátája hét év alatt a felére csökkenjen Magyarországon.

Tovább csökkent a munkanélküliség

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A július-szeptemberi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 38 ezerrel 189 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,8 százalékponttal 4,1 százalékra csökkent - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

Nincs diplomás-munkanélküliség

Fotó: MTI archív

Magyarországon nincs diplomás-munkanélküliség, mert akinek van diplomája és szakmája, jelenleg állása is van - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a duális képzésről csütörtökön Kecskeméten rendezett konferencián.

Tovább nőtt a foglalkoztatottak száma

A június elejétől augusztus végéig tartó három hónapos időszakban 4 millió 444 ezer volt a foglalkoztatottak átlagos létszáma, 58 ezerrel több, mint egy évvel korábban - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).