munkanélküliség

Várhatóan marad az alacsony munkanélküliség

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Négy százalék alatt maradhat a munkanélküliségi ráta egész évben, a munkaerőpiacon zajló folyamatoknak a gazdaság egészére nézve pozitív következményei lehetnek - vélekedtek az MTI-nek pénteken, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataira reagáló írásos kommentárjukban az elemzők.  
 

Hollandiában a bevándorlók 89%-a nem dolgozik

Kategória: 
Fotó: MTI/Molnár Edvárd, illusztráció

A két és fél éve Hollandiába érkezett bevándorlóknak csupán 11 százaléka tudott elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Ezt közölte a Voiceofeurope, a CSB holland statisztikai hivatal adatai alapján – írja a Ripost. Azokat vizsgálták, akik a migrációs hullám elején érkeztek az országba és már megkapták a tartózkodási engedélyt, tehát már munkát vállalhatnak, illetve vállalhattak volna.

Megint jönnek, megint hazudnak 3.

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Emlékeznek arra a harsány, gúnyos röhögésre a baloldalról, amely Orbán Viktor tíz év alatt egymillió új munkahelyet ígérő programját fogadta 2010-ben? Emlékeznek azokra a hazai és külföldi „szakértőkre”, akik megjósolták, hogy ebből semmi sem lesz? Emlékeznek azokra, akik modern kori rabszolgaságnak nevezték a közmunkát, és előre megmondták, hogy onnan nincs út a valódi munka világába?

Megint csökkent a munkanélküliség

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

 

A munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 36 ezerrel, 183 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,8 százalékponttal, 4,0 százalékra csökkent az augusztus-októberi három hónapos időszakban, a harmadik negyedévnek megfelelő előző három hónapos időszakban jelentett 4,1 százalékot követően - közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Oldalak