Jelenlegi hely

Oroszország

Lavrov és Szijjártó Trump be nem avatkozási szándékát méltatta

Fotó: MTI/EPA/Szergej Csirikov

Egyaránt a más országok belügyeibe való be nem avatkozás és a terrorizmus elleni harc fokozásának szándékát emelte ki hétfői közös moszkvai sajtóértekezletén Szergej Lavrov, az orosz diplomácia vezetője és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek arra a kérdésére válaszolva, hogy milyennek látják a Moszkva és Washington közötti viszony perspektíváit Donald Trump amerikai elnök beiktatása után.

Nem csak a kezdet nehéz

Fotó: MTI, archív, illusztráció

„Csak a buta emberek, a hülyék gondolnák, hogy rossz dolog jóban lenni Oroszországgal – üzente egy tweetjében Donald Trump január elején. Szavaival nehéz vitatkozni. Az amerikai–orosz közeledés csakis előnyökkel járna a két ország és nem utolsósorban Európa számára is. Az új elnökhöz láthatóan Moszkva is nagy reményeket fűz. Van azonban egy bökkenő. Noha a hidegháború óta szinte minden hivatalba lépő amerikai elnök új kezdetet ígért az orosz kapcsolatokban, a dolog valahogy mindig félresiklott. Elkerülhető-e az újbóli kudarc? Lehet-e partner Oroszország és Amerika?

Szijjártó Péter: sürgősen szükség van az európai-orosz kiegyezésre

Fotó: MTI/EPA

Magyarország úgy látja, hogy európai szempontból sürgősen szükség van a kiegyezésre az EU és Oroszország között - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szergej Lavrovval, az orosz diplomáciai tárca vezetőjével folytatott hétfői moszkvai megbeszélését követő közös sajtótájékoztatón.

Szergej Lavrov: a magyar partnerek megerősítették elkötelezettségüket

Fotó: MTI/AP

A magyar partnerek megerősítették elkötelezettségüket a magyar-orosz együttműködés folytatása mellett a paksi atomerőműnek a Roszatom részvételével történő bővítése ügyében - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott hétfői moszkvai tárgyalását lezáró közös sajtóértekezleten.

A nemzetközi folyamatok segítenek a magyar-orosz kapcsolatok fejlesztésében

Fotó: MTI/AP/Ivan Szekretarev

Nagyon hosszú idő után úgy látjuk, hogy a nemzetközi folyamatok segítenek a magyar-orosz kapcsolatok fejlesztésében - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel hétfőn Moszkvában folytatott tárgyalása elején.