Jelenlegi hely

Oroszország

Az ukrán parlament véglegesen jóváhagyta a javaslatot

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Megszavazta a kijevi parlament második olvasatban, azaz végleges formában csütörtökön a Donyec-medence szakadár ellenőrzés alatti részeinek Ukrajnába történő visszaintegrálásáról szóló törvényjavaslatot.

Terrorcselekmény volt a szentpétervári robbantás

Fotó: MTI, archív

Terrorcselekmény volt az a robbantás, amelyet szerda este egy szentpétervári szupermarketben követtek el - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szíriából visszatért orosz katonák moszkvai kitüntetési ünnepségén csütörtökön.

Elfogadták az iratokat

Fotó: MTI, archív

Személyesen nyújtotta be a hivatalos elnökjelöltté nyilvánításához szükséges iratokat Vlagyimir Putyin szerdán Moszkvában az orosz Központi Választási Bizottsághoz, amely azokat elfogadta.

Hivatalosan is újrajelölték Putyint

Fotó: MTI, archív

Hivatalosan is jelölte Vlagyimir Putyin orosz elnököt a márciusi elnökválasztásra kedden Moszkvában egy ismert személyiségekből álló választói kezdeményező csoport.

Mi tiszteljük Magyarországot

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A Nyugat szemében akkor szimpatikus Oroszország, ha gyenge. Amikor a 90-es években a gazdaság romokban volt, dicsérték, hogy milyen demokratikusak és nyitottak vagyunk. Aztán elfeledkeztek rólunk, szinte eltemettek. Mikor pedig az új évezredben Moszkva újra hallatni kezdte a hangját, döbbenten kérdezték: hogy merünk mi, oroszok egyáltalán megszólalni? – nyilatkozta a Demokratának Vlagyimir Szergejev, Oroszország budapesti nagykövete.