Jelenlegi hely

Oroszország

Megnevezték a merénylet feltételezett megrendelőjét

Egy Szíriában harcoló kirgizisztáni ujgur dzsihadista parancsnok, Abu Szalah al-Uzbeki (valódi nevén Szirozsiddin Muhtarov) volt a szentpétervári metróban április 3-án elkövetett öngyilkos merénylet megrendelője - írta a kirgiz nemzetbiztonsági állami hivatalra hivatkozva a kedden a Gazeta.ru orosz hírportál.

Nőtt a robbantás áldozatainak száma

Tizenötre nőtt a szentpétervári metróban elkövetett öngyilkos robbantásos merénylet ártatlan halálos áldozatainak száma, péntek reggel a kórházban egy 57 éves nő belehalt sérüléseibe - közölte Anna Mitjanina, a szentpétervári kormányzóhelyettes.

Trump: elrendeződnek a dolgok Oroszországgal

Fotó: MTI/AP

Az amerikai elnök szerint „szépen elrendeződnek majd a dolgok” Oroszországgal. Csütörtöki Twitter-üzenetében Donald Trump reményének adott hangot, hogy „tartós békesség” alakul ki országa és Oroszország között.

Az orosz és az amerikai külügyminiszter a kapcsolatok stabilizálására törekszik

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Oroszország és az Egyesült Államok munkacsoportot hoz létre a kétoldalú kapcsolatok stabilizálására, Vlagyimir Putyin elnök pedig kész jóváhagyni a szíriai légtérben az orosz és az amerikai harci gépek közötti incidensek megelőzését célzó kétoldalú memorandum hatályának helyreállítását, ám a szíriai helyzet jelenlegi legégetőbb kérdéseiben - a vegyifegyver-incidens és Bassár el-Aszad elnök jövője ügyében - csekély előrelépés történt.

Vlagyimir Putyin az orosz-amerikai kapcsolatokról beszélt

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Romlottak az orosz-amerikai kapcsolatok Donald Trump hivatalba lépése óta az előző washingtoni vezetés időszakához képest - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Mir tévécsatorna által szerdán közzétett interjújában.