Jelenlegi hely

Oroszország

Megölhették az Iszlám Állam vezérét

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az orosz védelmi tárca ellenőrzi azt az értesülést, amely szerint az orosz légierő egy Rakka melletti csapásával május végén megölték Ibrahim Abu-Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam terrorszervezet vezérét - közölte Moszkvában a minisztérium.

Obama titkosszolgálatai kibertámadással fenyegetőztek

Fotó: MTI, archív

Az Egyesült Államok titkosszolgálatai Barack Obama elnöksége alatt azzal fenyegetőztek, hogy kibertámadást intéznek az orosz infrastruktúra objektumai ellen - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes az orosz parlamenti felsőháznak a belügyekbe való külső beavatkozásról szerdán megtartott vitanapján.

Putyin és Trump sajtónyilatkozatok nélkül találkozhat Hamburgban

Fotó: shutterstock.com, archív

Még nincs megállapodás arról, hogy pontosan mikor találkozhat a G20-csoport hamburgi csúcstalálkozóján Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök, mindemellett nem kizárt, hogy az eszmecserét követően elmaradnak az ilyenkor szokásos sajtónyilatkozatok - közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az Izvesztyija című napilap szerdai számában megjelent interjújában.

Clintonné és az összeesküvés-elmélet

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Hillary Clinton tegnap egy Dél-Kaliforniában rendezett számítástechnikai konferencián ismét Oroszországot, az FBI-t és a nőgyűlöletet okolta novemberi vereségéért.

Oroszországot érte a legtöbb kibertámadás

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Kaspersky Lab orosz számítógépes biztonsági cég a világ 74 országában 45 ezer támadást észlelt a WannaCry (más néven WCry vagy WannaCryptor) program részéről, és megállapította, hogy a legtöbb fertőzési kísérlet Oroszországban történt - közölte az Interfax orosz hírügynökség.