Jelenlegi hely

Oroszország

The Wall Street Journal: nézetkülönbségek Oroszország megítélésében

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A The Wall Street Journal szerint a keddi ENSZ-tanácskozáson nézetkülönbségek mutatkoztak Oroszország megítélésében, a lap idézte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert is, akivel interjút készített.

Oroszország nem veheti bérbe saját magától a Krím-félszigetet

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Oroszország nem vehet bérbe olyasmit, ami az övé - jelentette ki a Krím-félszigetről Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn Moszkvában.

A francia kormány is beavatkozással vádolja az oroszokat

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Elfogadhatatlan beavatkozási formának nevezte vasárnap azokat a francia elnökválasztási kampányt érő kibertámadásokat Jean-Marc Ayrault francia külügyminiszter, amelyek mögött Párizs Oroszországot gyanítja.

A Trump-kormányzat keményen fog fellépni Oroszországgal szemben

Az új amerikai kormányzat keményen fog fellépni Oroszországgal szemben, még akkor is, ha bizonyos területeken szeretne együttműködni vele - jelentette ki Sean Spicer fehér házi szóvivő kedden, szokásos napi sajtóértekezletén a Michael Flynn nemzetbiztonsági tanácsadó lemondásával kialakult helyzetre reagálva.

Egymillióan a Gulagon

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Már digitalizálják Oroszországban azt az újonnan fellelt iratanyagot, amely olyan magyar emberek dokumentumait tartalmazza, akik szovjet kényszermunkatáborokban raboskodtak a negyvenes évek végén. Kiderülhet, hogy valójában több mint egymillió magyart hurcoltak el a szovjet táborrendszerekbe. Erről beszélgettünk Menczer Erzsébettel, a SZORAKÉSZ, vagyis a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete elnökével.