Jelenlegi hely

Semjén Zsolt

Európa jövőjéért is felelősek vagyunk

Fotó: MTI, Kovács Tamás

Az Európa jövője iránti felelősséget hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a kormánypárt országos választmányának budapesti ülésén.

Pásztor István kapta a Duna-díjat

Fotó: MTI, Máthé Zoltán

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke vehette át kedden Budapesten a Duna Televízió által alapított, az idén hatodik alkalommal odaítélt Duna-díjat, amelyet az egy nemzetben gondolkodás előmozdításában partner személyeknek, szervezeteknek ítélnek oda.

Szégyen és skandalum az EP döntése

Fotó: MTI, archív

Szégyen és skandalum, hogy az Európai Parlament (EP) a hetes cikk szerinti eljárás előkészítését kéri Lengyelországgal szemben - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a kormány nevében szerdán az MTI-nek.

Megvan az egymilliomodik új állampolgár

Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

Töretlen lendülettel folytatódnak a diaszpóra támogatását célzó programok, és megvan az egymilliomodik új magyar állampolgár - közölte a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Diaszpóra Tanács ülése közben tartott sajtótájékoztatón. 

Mindszenty József erkölcsi iránytű

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Mindszenty József bíboros, hercegprímás erkölcsi iránytű volt a Magyarországon és a diaszpórában élő magyarság, valamint a világ számára is - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Mindszenty József szobrának átadási ünnepségén hétfőn Budapesten, a VIII. kerületben.