Jelenlegi hely

sport

Hazánkra figyel a birkózótársadalom

Október 20–28. között a budapesti Papp László Sportarénában rendezik meg a 2018-as birkózó világbajnokságot. 2005 és 2013 után immáron harmadszor lehetünk házigazdái a rendezvénynek. Az őszi viadal első hivatalos sajtótájékoztatóján Nenad Lalović, a Nemzetközi Birkózó Szövetség elnöke azt mondta, minden idők legjobb vébéjére számít, a sportrendezvényre mintegy nyolcszáz versenyzőt várnak a szervezők.

V4-es e-sportbajnokságot támogat a kormány

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A magyarországi elektronikus sport (e-sport) sportágként elismerése, továbbá a visegrádi együttműködés elmélyítése érdekében a kormány támogatja a visegrádi négyek közötti e-sportbajnokság és -konferencia rendezését - derül ki a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent egyik kormányhatározatból.

LMP: a kormány sportot űz a szentségtörésből

Fotó: MTI, archív

Az LMP tiltakozik az ellen, hogy a kormány „az egyházakat kihasználva” építené fel az általa megálmodott olimpia sportlétesítményeit - mondta Ikotity István LMP-s országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Budapest rendezheti a 2024-es vb-t

Fotó: MTI/Balázs Attila

Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot.

A Duna a vb fontos közlekedési útvonala lesz

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Duna fontos közlekedési útvonala lesz a vizes világbajnokságnak, a Mahart Passnave Kft. és a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. együttműködési megállapodása értelmében hajókkal szállítják a verseny helyszíneire a nézőket - mondta Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára sajtótájékoztatót hétfőn, Budapesten.