Jelenlegi hely

sport

Felújítják a pécsi egyetem atlétikapályáját

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Mintegy 140 millió forintos beruházással újítják fel a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Ifjúság úti campusában található atlétikapályát - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.
 

Az aranykor krónikája – Sport: stratégiai ágazat

Fotó: MTI, archív

Magyarországon 2011-ben stratégiai ágazattá vált a sport, ami számos pozitív változást eredményezett. A korábbi kedvezőtlen folyamatok pozitív irányba fordultak. Mára rendeződött az egyesületek működésének háttere, számos új létesítmény jött létre vagy újult meg országszerte, a sportolók és az edzők is nagyobb szakmai támogatást és anyagi megbecsülést kapnak, és egyre többen választják kikapcsolódásként a sportot.

Elindultak a paralimpikonok

Elbúcsúztatták a pjongcsangi téli paralimpiára induló magyar csapatot, illetve az őket kísérő delegációt Budapesten, a Sportok Házában.

Hazánkra figyel a birkózótársadalom

Október 20–28. között a budapesti Papp László Sportarénában rendezik meg a 2018-as birkózó világbajnokságot. 2005 és 2013 után immáron harmadszor lehetünk házigazdái a rendezvénynek. Az őszi viadal első hivatalos sajtótájékoztatóján Nenad Lalović, a Nemzetközi Birkózó Szövetség elnöke azt mondta, minden idők legjobb vébéjére számít, a sportrendezvényre mintegy nyolcszáz versenyzőt várnak a szervezők.

V4-es e-sportbajnokságot támogat a kormány

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A magyarországi elektronikus sport (e-sport) sportágként elismerése, továbbá a visegrádi együttműködés elmélyítése érdekében a kormány támogatja a visegrádi négyek közötti e-sportbajnokság és -konferencia rendezését - derül ki a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent egyik kormányhatározatból.