Jelenlegi hely

sport

A kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra

Fotó: MTI, archív

A kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra, amely más területekre is pozitívan hat, így az oktatásra, az egészségügyre, az ifjúság- és családpolitikára, a fejlesztésekre és a gazdaság élénkítésére is - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára egy csütörtöki budapesti fórumon.

Ünnepnap a sportnak a tao-rendszer további engedélyezése

Fotó: MTI, archív

Ünnepnapnak nevezte a pénteket Szabó Tünde sportért felelős államtitkár amiatt, hogy Brüsszel engedélyezte a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao) további hat éven keresztüli működését változatlan formában.

Berki Krisztián második lett

Fotó: MTI, archív

Berki Krisztián a második helyen zárt vasárnap a lólengés döntőjében a tornászok Bakuban rendezett világkupa-versenyén.

Nemzeti aréna reális áron

Az olimpiai pályázat visszavonása után a jelek szerint a nemzeti aréna, az új Puskás Ferenc Stadion lett az ellenzéki média új célpontja. Az elmúlt héten több félrevezető és demagóg írás is napvilágot látott a beruházással kapcsolatban.

Szabó Tünde: 17 szövetségi koordinátor kezdte meg a munkáját

Fotó: MTI, archív

A sporttörvény tavalyi módosítása nyomán bekövetkezett változások szükségessé tették a magyar sportéletben az állami és a civil, szövetségi oldal közötti együttműködés új formájának kialakítását, az úgynevezett szövetségi koordinátori pozíció bevezetését - jelentette ki Szabó Tünde sportállamtitkár az MTI-nek adott hétfői nyilatkozatában, hozzátéve, hogy az első ütemben 17 sportági szövetségnél töltik be idéntől ezt a munkakört.