Jelenlegi hely

Szlovákia

Németország szoros egyeztetést folytat Szlovákiával

Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

Eltér a német és a szlovák kormány véleménye a migráció számos kérdésével kapcsolatban, de az Európai Unió (EU) júniusi csúcstalálkozójára készülve továbbra is szoros egyeztetést folytat majd egymással - mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a szlovák kormányfővel folytatott megbeszélése után.

Lemondott a szlovák belügyminiszter

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Bejelentette lemondását Tomás Drucker, a szlovák kormány belügyminisztere hétfőn.

Szlovákia továbbra is elutasítja a kötelező migránskvótát

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Szlovákia nem változtatta meg véleményét az uniós menekültpolitika egyes intézkedéseivel kapcsolatban, teljesen világos, hogy továbbra is ellene van a migránsok kötelező kvóták alapján történő elosztásának - jelentette ki Peter Pellegrini új szlovák miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön.
 

Új híd épül Magyarország és Szlovákia között

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Új híd épülhet az Ipolyon Ipolydamásd és a szlovákiai Helemba község között, a létesítmény alapkövét szerdán közösen helyezte el a magyar külgazdasági miniszter és a Szlovák Köztársaság gazdasági minisztere Ipolydamásdon.

Leállította működését az Uber Szlovákiában

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Leállította működését kedden éjjel Szlovákiában a fuvarmegosztó szolgáltatásokat végző Uber, miután a pozsonyi járásbíróság döntésével megtiltotta a fuvarozást azoknak a személyeknek, akik nem rendelkeznek taxizáshoz szükséges engedéllyel vagy a taxizáshoz előírt paraméterű gépkocsival.