Jelenlegi hely

zene

Megújul a Zeneszöveg.hu

Képernyőfotó: zeneszoveg.hu, szerk.

Megújul a Zeneszöveg.hu. Az oldal a bővülő tartalmak mellett nemzetközi vizekre is evez: a visegrádi országok és később más régiók felé nyit, létrehozza az adott ország specifikus dalszöveg adatbázisát.

Duplalemezzel jelentkezik az Edda

Huszonkét vadonatúj dallal megjelent az Edda Művek 33. albuma, ami mától megvásárolható a MOL benzinkutakon.

Csepp a tengerben

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Száz perc száz emberért címmel immár tizennegyedik alkalommal került sor Beregszászi Olga és meghívott barátai, művésztársai jótékonysági koncertjére. Az összegyűlt pénzt idén is a beregszászi rászorulók közt osztották szét.

A rock szauruszai

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Ez egy alapjában véve operettízlésű ország. Az elmúlt rendszerben mi voltunk a legvidámabb barakk, nálunk engedélyezték a rockzenét, de talán éppen ez tette túlsúlyossá. Mára csak visszaállt az alaphelyzet – mondta a Demokratának Kóbor János, az Omega énekese, társalapítója, akivel a zenekar fennállásának ötvenötödik évfordulója alkalmából beszélgettünk.

Természetes volt, hogy énekelek

Fotó: Operaház archívuma

Az operairodalom legszebb lírai szoprán szerepeit énekelte a budapesti operaháztól a New York-i Metropolitanig. Tokody Ilona Kossuth- és Liszt-díjas operaénekessel, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával négy évtizedes pályájáról, legizgalmasabb szerepeiről és a színpadon átélt drámai pillanatokról is beszélgettünk.