Jelenlegi hely

zene


A nagyobbik típusú Bogányi-zongorát kapja a pécsi Kodály Központ

Fotó: MTI/Illyés Tibor, archív, illusztráció

A nagyobbik típusú - csaknem 108 millió forintot érő - Bogányi-zongorával gazdagodik a pécsi Kodály Központ - jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester szombaton a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

A mester ujjlenyomata

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Milyen minőséget rejtenek a magyar vonós hangszerek? Visszahozható-e az elfeledett aranykor? Mi a titka a fa legnemesebb átlényegülésének: hogyan lesz az élettelen anyag hangszerré? A válaszokat a hazai vonóshangszer-készítő mesterek műhelyeiben kerestük.

Metallica-koncert lesz a Budapest Sportarénában

Fotó: shutterstock.com, archív

Metallica-koncert lesz a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 5-én. A legendás amerikai heavy metál zenekar nyolc év után tér vissza Magyarországra, ahol hatodszor lép fel története során.

Tamás ujjaival az Isten üzen

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Az édesanya csupa vibrálás és energia, a fiú csupa nyugalom és csendes bölcsesség. Érdi Szabó Márta televíziós szerkesztőt és Érdi Tamás zongoraművészt nem csak a határtalan szülő-gyerek szeretet köti össze: kölcsönösen mentették már meg egymás életét.

Hoppál Péter: Kodály Zoltán soha nem alkudott meg

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Kodály Zoltán soha nem alkudott meg, mindig az értékek köré gyűjtötte tanítványait és követőit - fogalmazott Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az ötven évvel ezelőtt elhunyt zeneszerző síremlékénél a fővárosi Farkasréti temetőben hétfőn.