Jelenlegi hely

zene

Már lehet szavazni Budapest dalára

Képernyőfotó: budapestdal.hu, szerk.

Már várják a szavazatokat Budapest dalára: a projekt keretében 16 szerzeményre lehet voksolni április 26-ig. Budapest dalát április 27-én hirdetik ki a Thália Színházban.

Baboskendő 40

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Nem nosztalgiázik, hanem új lemezt tervez Nagy Feró, aki büszke arra, hogy együttese Magyarország egyik legjobb koncertzenekara. A Beatrice frontembere csapatával április 7-én a Papp László Budapest Sportarénában ad nagyszabású életműkoncertet, és ott is győzni akar.

Díjat kapott Bogányi Gergely Stockholmban

Fotó: MTI, archív

Bogányi Gergely zongoraművész elnyerte a Stockholm Culture Awards Alapítvány díját világszínvonalú, virtuóz előadásmódjáért, a romantikus zeneirodalom műveinek egyedülálló tolmácsolásáért, valamint a Bogányi-zongora kifejlesztésének kiemelkedő teljesítményért.

Az Arénában ünnepel a Korál

Fotó: MTI, archív

Fennállása 40. évfordulóját ünnepli a Korál együttes május 5-én a Papp László Budapest Sportarénában. A Balázs Fecó énekes, billentyűs, zeneszerző által vezetett csapat két éve állt utoljára színpadon.

Debreceni csalogányok

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriában a debreceni Pendely diadalmaskodott a Fölszállott a páva televíziós népzenei és néptánc tehetségkutató verseny év végi döntőjében. A csupa lányból álló társaság valamennyi tagja a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola növendéke.