Jelenlegi hely

zene

Chris Rea öt év után visszatér Budapestre

Fotó: MTI/Kollányi Péter, archív

Öt év után visszatér Magyarországon Chris Rea: a The Road to Hell és az Auberge című lemezeivel negyedszázada világhírűvé vált olasz származású brit zenész november 6-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Olajat a tűzre

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Pályafutásának leglátványosabb és legkülönlegesebb koncertjére készül a Tankcsapda április 28-án a Papp László Sportarénában. Lukács László énekes-basszusgitárossal, Fejes Tamás dobossal és Sidlovits Gábor gitárossal a káros sztereotípiákat tápláló sajtó és a külföldi turnék mellett arról is beszélgettünk, miért nem olyan kényelmes az ország legnagyobb rockzenekarának lenni.

Europa Nostra-díjjal tüntetik ki Kallós Zoltán erdélyi néprajzkutatót

Fotó: MTI, archív

A kulturális örökségvédelem terén legrangosabbnak számító uniós elismeréssel, Európa Nostra-díjjal tüntetik ki Kallós Zoltán erdélyi magyar néprajzkutatót, népzenegyűjtőt.

Ütős muzsika

Fotó: Bornyi Márton

Világzenei ranglistával és BBC-s élő adással hangol a Cimbaliband legújabb produkciójára, az április 3-án debütáló Balkán Projektre.

A nagyobbik típusú Bogányi-zongorát kapja a pécsi Kodály Központ

Fotó: MTI/Illyés Tibor, archív, illusztráció

A nagyobbik típusú - csaknem 108 millió forintot érő - Bogányi-zongorával gazdagodik a pécsi Kodály Központ - jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester szombaton a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.