Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint alapvető kérdés, hogy a multikulturális rend vagy a nemzetállamok és képviselőik „győznek” Európában: a nemzetállamok képesek megállítani az „inváziót”, ha viszont a multikulturalizmus győz, a folyamat folytatódni fog.

Fotó: magyar demokrata, archív
Fotó: Magyar Demokrata, archív

A szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában felhívta a figyelmet az olasz titkosszolgálat vezetőjének múlt heti nyilatkozatára, miszerint egyértelmű bizonyítékaik vannak, hogy a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet újabb pénzforrásokat áldoz a menekültekkel, embercsempészekkel való együttműködésére. Vannak erők, amelyek irányítják az illegális migrációt, s amelyeknek érdeke, hogy Európa inváziója ne fejeződjön be.
    
Földi László szerint értekezleteken ezt az inváziót nem lehet megállítani. A szakmának kell cselekednie, a titkosszolgálatoknak, valamint a NATO haderejének – fejtette ki.
    
A szakértő kiemelte: Európa határait le kell zárni, de nem Európa partjainál, hanem a „másik oldalon”, Észak-Afrikánál, Törökországnál. Ehhez Európa rendelkezik haderővel, megfelelő technikával és emberrel egyaránt – mutatott rá Földi László.

(MTI)