A magyar baloldal tizenkét éve ellökte magától a határon túli magyarokat, mára már majdnem egymillió új magyar állampolgár lett közjogi értelemben is a magyar nemzet része – közölte a kisebbik kormánypárt hétfőn az MTI-vel, felidézve december 5-i kettős állampolgárságról tartott népszavazást.

Fotó: mti, archív, illusztráció

Mint írták, tizenkét évvel ezelőtt december 5-én a magyar baloldal azért küzdött, hogy ne kaphassanak a határon túli nemzettársaink kettős állampolgárságot. Több millió román munkavállalóval fenyegették az embereket, így csak évekkel később, a Fidesz-KDNP 2010-es kormánya kerülését követően lehetett ezt a kérdést megnyugtatóan rendezni, és valamelyest jóvá tenni az MSZP-SZDSZ vezette hatalom 2004-es pusztítását – mutatott rá a KDNP.

A kisebbik kormánypárt szerint akkor ellökték maguktól a határon túli magyarokat „az önmagukat progresszívnak hazudó szocialisták”. Mára már majdnem egymillió új magyar állampolgár lett közjogi értelemben is a magyar nemzet része, a szocialisták pedig már majdnem eltűntek a politikai süllyesztő mélyében.

MTI