Márki-Zay Péter országos szintű koordinációban gondolkodik, szeretné, hogy tiszta legyen, hol, ki a legerősebb jelölt a Fidesszel szemben.

Fotó: MTI, archív, szerk.

Ennek jegyében Hódmezővásárhely új polgármestere egy oldalt is indított, ahol eddig csak két jelölt volt feltüntetve a 106-ból – számolt be az index.hu.

Szerda délután Budapesten a Viszlát, kétharmad!, a Közös Ország Mozgalom, a Számoljunk együtt és az 1 jelölt a változásért! nevű projektek Márki-Zay Péterrel, Bod Péter Ákossal, Elek Istvánnal és Lányi Andrással tartottak sajtótájékoztatót „A változás esélye” címmel, ahol további jelölteket jelentettek be.

Márki-Zay azt mondta, a hódmezővásárhelyi eredmény megmutatta az országnak, hogy egy fideszes fészekben is nyerni lehet, mert a többséget irritálja a megfélemlítés és a korrupció. Azt gondolták, három és fél hét elég, hogy az induló pártok is feldolgozzák a győzelem tanulságait, most mégis aggódnak, ezért úgy látják, megint a párton kívülieknek van tennivalója. 

Szerinte mind a 106 körzetben meg kell nevezni a legesélyesebb jelöltet a fideszes jelölttel szemben, és a fenti szervezetek és mérések segítségével most odáig jutottak el, hogy 53 körzetben tudják megjelölni a legesélyesebb ellenzéki jelöltet. A jelöltek nevét a rendszervaltas2018.hu oldalon lehet megtalálni.

Márki-Zay elmondta, a legfontosabb a magas részvétel, aztán az, hogy az esélyes jelöltre szavazzanak: ha jobbikos valaki, de a szocialista jelölt esélyesebb, akkor rá, és fordítva.

A Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom pedig bejelentette, hogy újabb választókerületekben fogják lemérni, hogy mely jelölteknek mekkora esélye van, emellett még országjáró turnéra is indulnak.

index.hu, demokrata.hu