Pluszforrásokat nyer a Soros-egyetem

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A CEU azért kap több európai uniós forrást, mert olyan kutatás-támogatási versenypályázatokon nyer, amelyek odaítélésében pártatlan, szakértői értékelésekre támaszkodó tudományos bizottságok döntenek. 

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Az egyetem az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint aki ezzel ellentéteset állít, kétségbe vonja az európai kutatás-finanszírozás világszerte elismert tudományos értékelési módszereit, és leértékeli azon tudósok teljesítményét, akik munkájukkal megbecsülést szereztek egyetemünknek és Magyarországnak.

A felsőoktatási intézmény így reagált Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára előző napi kijelentésére. 

Az államtitkár kedden, az Országgyűlésben a Párbeszéd képviselőjének Mellár Tamásnak a napirend előtti hozzászólására reagálva arról beszélt, mennyire eredményes - és ezzel milyen jövedelmező - a CEU azzal, hogy Magyarországon amerikai diplomát kiadva uniós forrásokhoz jut. Hozzátette: Soros György "puszipajtása" több uniós vezetőnek, a CEU pedig 12-szer akkora európai támogatást kap, mint a Budapesti Corvinus Egyetem.