Volner János sajtótájékoztatón reagált az Állami Számvevőszék döntésére, miszerint 15 napon belül be kell fizetnie a Jobbiknak a rájuk kirótt büntetést.

Fotó: MTI, archív

A Jobbik alelnöke szerint Orbán Viktor meg akarja szüntetni „az egyedüli kormányváltó erőt, a Jobbikot”. Volner értékelése szerint ugyanis a baloldali pártok vagy gyengék vagy Orbán Viktor zsebében vannak.

Volner úgy látja, Orbán Viktor retteg a Jobbiktól és az elszámoltatástól, és ez a rettegés a frakcióvezető szerint jogos, mert ők felelősségre vonásra készülnek áhított kormányzásuk során.

A Jobbik alelnöke a konkrétumokat hiányolja az ÁSZ részéről a párt által beadott észrevételekkel kapcsolatban. A Jobbik álláspontja szerint az ÁSZ törvénytelenül, koncepciós eljárás keretében hozta meg döntését. Noha az ÁSZ elnöke nem volt olyan „kemény fiú”, hogy saját kézzel írja alá a döntést, attól még ne hajtsa nyugodtan álomra a fejét, hiszen a felelősség ezért őt terheli – hepciáskodott a Jobbik politikusa.

Újságírói kérdésként elhangzott, van-e pénze a Jobbiknak a bírság befizetésére, egyáltalán szándékukban áll-e befizetni az összeget. Volner János válaszában elmondta, nincs pénzük, és nagy erőkkel újra elindítják a gyűjtést, hogy el tudjanak indulni a választásokon. 

Volner Jánostól azt is megkérdezték, mi alapján dől el, mire költik az összegyűjtött pénzt, hiszen sajtótájékoztatóján ő maga is több lehetőséget pendített meg: szavai alapján kampányuk finanszírozására,  szakértői apparátusuk megtartására is használhatnák az összekalapozott összeget. Válaszában azt mondta a politikus, az országos elnökség fog dönteni ebben a kérdésben.

A politikus tájékoztatása szerint kb. 50 millió fortintot gyűjtött össze eddig a Jobbik. 

demokrata.hu