Egy egyiptomi tinédzsert azzal vádolnak, hogy egy embert meggyilkolt, két másikat pedig megsebesített az írországi Dundalkban – írja a BBC honlapja.

Képernyőfotó: independent.ie


Képernyőfotó: independent.ie

A halálos áldozat egy japán férfi, Yosuke Sasaki. Őt és a sebesültek egyikét megkéselték, a másik sebesültet pedig egy kerítéspóznával verték fejbe.

Az ír rendőrség, a Garda szóvivője azt mondta, a támadás “véletlenszerűnek és indokolatlannak” tűnt, és még nem sikerült feltárni annak okát. Arra a kérdésre, terrortámadásról van-e szó, azt válaszolta, ezzel kapcsolatban is vizsgálódnak.

Az ámokfutás elkövetésével egy 18 éves, Egyiptomból érkezett bevándorlót gyanúsítanak. 

Az első támadás az Avenue Roadon történt, szerda reggel 9 óra előtt nem sokkal. A 24 éves japán férfi munkába tartott, amikor a nyílt utcán halálra késelték. Nagyjából fél órával később egy másik férfit, Cian Murphyt, a Coes Roadon szúrtak le, később pedig egy harmadikat vertek fejbe egy kerítéspóznával a Seaton Place-en, szintén Dundalk városában. Mindkét sebesült ír állampolgár és sebesüléseik nem életveszélyesek.

Az ír Independent beszámolója szerint a huszonéves Murphyt, aki szintén munkába igyekezett, hátbaszúrták. A fiatalembernek volt annyi ereje, hogy elvonszolja magát a közelben található munkahelyére, ahonnan aztán értesítették a rendőrséget.

A harmadik segélyhívás után egy rendőr észrevett egy férfit, aki egy kerítéspóznát cipelt és “gyanúsan viselkedett”, így tartóztatták le az egyiptomi bevándorlót.

Az ír rendőrség azt próbálja kideríteni, miként érkezett a városba a fiatalember, és felvették a kapcsolatot az egyiptomi hatóságokkal. Megerősítették továbbá azt az értesülést, hogy az egyiptomi férfi január 1-én kapcsolatba lépett a bevándorlási hivatallal azzal a céllal, hogy az Ír Köztársaságban letelepedési engedélyt kaphasson. Akkor még nem volt arra mutató jel, hogy a férfi bármiféle bűncselekményre készülne. 

A rendőrség biztosra veszi, hogy a fiatal férfinak nem voltak társai, ám még nyomoznak abban a kérdésben, mit keresett Dundalkban és kivel tartott kapcsolatot.

(SVÁ)